Baldor použije pro své motory DSP od Analog Devices

Společnost Analog Devices, Inc. (NYSE: ADI) dnes oznámila, že Baldor Electric Company (NYSE: BEZ), přední firma na trhu motorů a elektronických pohonů, bude používat nový procesor digitálních signálů (DSP) typu ADMC401 společnosti ADI pro regulaci motorů. Baldor má v plánu standardizovat vyspělé servopohony příští generace, které mají být uvedeny na trh v roce 2000, na platformě DSP společnosti ADI.

Baldor Electric je další z přibývajícího počtu společností, zabývajících se řízením průmyslových motorů, které budou používat vyspělou techniku DSP společnosti ADI pro řízení průmyslových pohonů, vysoce přesných automatických výrobních systémů, obráběcích strojů, robotů a nepřerušitelných zdrojů proudu. ADMC401 od ADI je nejintegrovanějším a nejvýkonnějším regulátorem motorů, který se dnes vyrábí.

"Baldor vyžadoval dodavatele DSP, který by sdílel naše dlouhodobé úsilí o růst v odvětví elektrických pohonů a rozvoj předních produktů v tomto odvětví," uvedl Philip Strong, ředitel oddělení Motion Controls společnosti Baldor. "Naším cílem je standardizovat nové konstrukce pohonů na společné rodině procesorů, abychom snížili náklady na vývoj a dobu do uvedení na trh a v konečném důsledku tak poskytovali větší hodnotu našim zákazníkům. ADI v současné době nabízí nejširší sortiment regulátorů motorů na bázi DSP a těšíme se na dlouhodobé partnerství."

Podle Forward Concepts, firmy, která analyzuje trh DPS, se očekává, že do roku 2002 bude na trh dodáno 600 miliónů DSP pro regulaci průmyslových motorů a motorů ve spotřebičích pro domácnost, zatímco v roce 1997 jich nebylo ani 10.000. Forward Concepts také předpovídá, že míra růstu na trhu regulátorů motorů pomocí DSP v roce 2002 dosáhne 18 procent ve srovnání s 3,9 procenta v roce 1997. Forward Concepts označila Analog Devices za jedničku na trhu regulace motorů na bázi DSP v roce 1998 a uvedla, že ADI má impozantní portfolio nabídky produktů pro regulaci motorů pomocí DSP.

"ADMC401 umožní Baldoru dosáhnout nových úrovní ceny ve vztahu k výkonu pro výrobce servopohonů a přitom jim umožní používat jedno zařízení v celém jejich sortimentu servopohonů," uvedl Phil Davies, ředitel divize Embedded Control Systems Group společnosti ADI. "Analog Devices se odlišuje od jiných dodavatelů DSP a mikroregulátorů tím, že znásobuje schopnosti už osvědčené technologie DSP pomocí nejvyspělejších funkcí analogově digitálního převodu, smíšeného signálu a paměťové integrace v polovodičovém průmyslu. Schopnosti ADI v oblasti zpracování smíšeného signálu nám umožnily dodávat nejširší sortiment regulátorů motorů na bázi DSP pro speciální zařízení, od spotřebičů pro domácnost až po průmyslové servopohony."

Informace o vysokovýkonném regulátoru motorů na bázi DSP typu ADMC 401

ADMC401 obsahuje 16bitový DSP s označením ADSP- 2171, který je schopný zpracovat 26 miliónů instrukcí za sekundu (MIPS) a více instrukcí v jednom cyklu a dává tak k dispozici maximální schopnost a přesnost zpracování pro složité algoritmy řízení motorů. Jednočipový regulátor motoru v jednom integrovaném obvodu zahrnuje DSP, 12bitový analogově digitální převodník se simultánním vzorkováním a periferní zařízení. K periferním zařízením u regulátoru ADMC401 patří kódovací rozhraní, generátor modulace šířkou impulsů, zařízení pro resetování v zapnutém stavu a programovatelný digitální vstup/výstup, což napomáhá snížit velikost a náklady aniž by to bylo na úkor výkonu. Kromě toho snadno použitelné nástroje DSP, rozsáhlá podpora aplikací a programovatelnost DSP umožňují urychlit dobu výroby.

Strategie DSP společnosti ADI

ADI je předním dodavatelem výrobků pro zpracování digitálního signálu včetně univerzálních DSP, jako je například rodina SHARC(R), a vestavných DSP. Stejně tak důležitý je cíl usnadnit vývoj návrhů DSP. Architektura DSP společnosti ADI se vyznačuje jednoduchými, avšak výkonnými modely programování. Divize DSP Collaborative společnosti zajišťuje síť nezávislých partnerů, kteří nabízejí široký sortiment nástrojů a algoritmů DSP.

O společnosti Baldor Electric

Baldor Eelctric Company, která měla ve fiskálním roce 1998 tržby 589 miliónů USD, uvádí na trh, konstruuje a vyrábí elektrické motory a pohony a má ústředí ve Fort Smith ve státě Arkansas. Baldor má 15 výrobních závodů a 54 prodejních středisek po celém světě a je jedničkou na trhu průmyslových motorů do výkonu 500 HP ve Spojených státech. Baldor byl druhým rokem po sobě uveden v seznamu "100 společností v Americe, v nichž je nejlepší pracovat" časopisu Fortune. Na seznamu byl jedinou společností v oblasti motorů nebo pohonů.

O společnosti Analog Devices

Analog Devices měla ve fiskálním roce 1998 tržby 1,23 miliardy USD a je to přední výrobce přesných vysoce výkonných integrovaných obvodů používaných v aplikacích se zpracováním analogových a digitálních signálů. Společnost má ústředí v Norwoodu ve státě Massachusetts a zaměstnává po celém světě zhruba 7000 osob. Výrobní závody má v Massachusetts, Kalifornii, Severní Karolíně, Irsku, na Filipínách a v Tchaj-wanu.

ots Original Text Service: Analog Devices, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Howard Wisniowski, Analog Devices Tel.: (v USA ) 781-937-1776, nebo howard.wisniowski@analog.com; nebo Laura Stadler, Edelman Worldwide, Tel.: (v USA) 617-928-3586, linka 4586, nebo fax, 618-928-3587, nebo laura_stadler@edelman.com, za Analog Devices

Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/054550.html nebo fax, 800-758- 5804, linka 054550

Webová stránka: http://www.analog.com