Creditinfo Group expanduje do východní Evropy a Asie

PRAHA/REYKJAVÍK 24. srpna (PROTEXT)

Creditinfo Group (dále jen CIG) je islandská společnost, která zahájila svoji expanzi mimo území Islandu v roce 2002. CIG je nyní zastoupena ve 24 zemích světa a její nejsilnější východoevropská pobočka je právě v České republice. Generální ředitel CIG pan Reynir Grétarsson se včera setkal s českým prezidentem Václavem Klausem u příležitosti státní návštěvy Islandu. Pan Grétarsson informoval pana Klause mj. o posledních dvou provedených akvizicích CIG v České republice a plánech CIG ve východní Evropě. V průběhu července a srpna byly dokončeny kapitálové vstupy CIG do dvou společností v České republice. SinTe s.r.o. a ASPEKT Central Europe Group, a.s. patří nyní mezi dceřiné společnosti CIG ve východní Evropě. CIG vnímá tyto investice jako strategické, protože Česká republika je dlouhodobě považována za druhou nejvýznamnější obchodní základnu CIG.

Strategické partnerství společností SinTe a Creditinfo Group

19. srpna 2005 společnost SinTe a mezinárodní skupina Creditinfo Group (dále jen CIG) ohlásily strategické partnerství v oblasti vývoje, implementace a prodeje aplikačních řešení pro credit reporting a credit risk management. Toto partnerství je stvrzeno akvizicí významného podílu ve společnosti SinTe, který odkoupila skupina CIG. Pracovníci SinTe a CIG v České republice se budou společně podílet zejména na implementaci credit risk management nástrojů v České republice, na Slovensku, na Ukrajině, v Kazachstánu, ale i v dalších zemích, ve kterých je obchodně aktivní skupina Creditinfo Group.

SinTe vstupuje strategickým partnerstvím do nové etapy své úspěšné existence. Kromě podílu, který získá odkupem skupina CIG, je spolupráce definována především společným zájmem v rozvoji obchodních aktivit. Oba týmy si již společně úspěšně vyzkoušely spolupráci v rámci několika projektů v České republice a na Slovensku. Společným cílem strategických partnerů je zvyšování podílu na trhu zákaznicky orientovaných softwarových nástrojů pro finanční instituce různých velikostí a v dodávce komplexních řešení pro hodnocení a schvalování úvěrových žádostí pro banky, leasingové společnosti a další finanční společnosti. Díky rozvinuté obchodní síti CIG, která je zastoupena v 24 zemích, se otevírají SinTe nové trhy, kde bude nabízet svá řešení, která jsou již úspěšně implementována v České a Slovenské republice.

Jan Denemark, ředitel společnosti SinTe k dohodě strategického partnerství uvedl: "Od roku 2000, kdy společnost SinTe vznikla, jsme plánovali, že v rámci dlouhodobé strategie bychom se pokusili najít optimálního partnera, který by kromě finančního zázemí přinesl společnosti know-how, nové projekty a zejména růst obchodních příležitostí v podobě přístupu na zahraniční trhy. To vše přináší a garantuje společnosti SinTe strategický partner CIG. SinTe přidává několikaleté zkušenosti s připojením finančních institucí k úvěrovým registrům, pozici leadera v této oblasti zaujímá SinTe nejen v České republice, ale i na Slovensku. Současně je SinTe zdravou a prosperující společností, což sečteno a podtrženo dává velmi dobré východiska pro další růst.

Reynir Grétarsson, předseda představenstva CIG uvedl, že CIG vnímá tuto spolupráci jako možnost rozšíření kapacit vývoje a implementace řešení oblasti credit risk management v daleko širším než jen lokálním měřítku: CIG zahájila implementaci úvěrových registrů v několika bývalých republikách Sovětského Svazu a zaznamenala masivní zájem o řešení, která kombinují risk management metody a scoringové modely společně s automatizovanými workflow softwarovým programovým vybavením. Spolupráce se SinTe proto přinese možnost paralelní implementace řešení v několika zemích a zároveň významný růst zákazníků a klientů v oblasti bankovního a finančního trhu. Společnost SinTe se tímto krokem stává součástí naší skupiny a zákazníci obou společností budou mít silnějšího partnera s širší nabídkou produktů a služeb. Věříme, že pro klienty společnosti SinTe bude tato změna pozitivním přínosem a příležitostí pro rozvoj další spolupráce.

SinTe s.r.o.

SinTe byla založena v roce 2000. Od svého založení se orientuje na vývoj řešení na míru zákazníka (většinou na bázi Intranet/extranet aplikací) a na prodej vlastních typových řešení. Aktuálně je největším dodavatelem připojení finančních institucí do bankovního a nebankovního registru v ČR a SR (16 bank, 4 top leasingové společnosti). SinTe nabízí jedinečné řešení sledování ekonomicky spjatých subjektů (Systém sledování vazeb) a od roku 2005 vstoupila úspěšně na pole implementace komplexních systémů hodnocení klientů bankovních institucí (Workflow a Scoring Systém). Společnost má 25 kmenových zaměstnanců. Od roku 2001 dosahuje stabilně růstu a je trvale zisková. SinTe je od roku 2003 vlastníkem certifikátu ISO 9001:2000 od společnosti Moody Int. Více najde na www.sinte.cz

Creditinfo Group

Creditinfo Group byla založena v roce 1997 na Islandu jako první privátní úvěrový registr v této zemi. V roce 2002 zahájila expanzi do dalších zemí, ve kterých přímo či prostřednictvím společných partnerských firem působí zejména jako poskytovatel kreditních informací o fyzických i právnických osobách. Skupina CIG čítá dnes 13 dceřiných společností, které mají své obchodní aktivity zastoupeny ve více než 20 zemích světa. Skupina CIG je aktivní také v několika zemích bývalého Sovětského Svazu, zejména v Litvě, Gruzii, Moldávii, Ukrajině a Kazachstánu. Celkový počet stálých zaměstnanců skupiny CIG je 250. V roce 2005 je plánován téměř 100procentní nárůst tržeb. Další informace o CIG a jednotlivých společnostech skupiny najdete na www.creditinfo.com
ASPEKT Central Europe Group, a.s. součástí skupiny Creditinfo Group

Creditinfo Czech Republic, s.r.o., dceřiná společnost Creditinfo Group a přední poskytovatel finančních a kreditních informací v České republice, oznámila nákup 100 procent akcií společnosti Aspekt Central Europe Group, a.s.

Aspekt Central Europe Group a.s. je profesionální poskytovatel na trhu ekonomických informací. Své služby společnost poskytuje již od roku 1994. Aspekt Central Europe Group a.s. vytvořila a kontinuálně doplňuje obšírnou databázi informací o podnikatelských subjektech a trzích cenných papírů v Čechách i v zahraničí. Hlavním produktem společnosti je databázová aplikace nového tisíciletí Market Line Professional 3.0, kde jsou přehledně uložena data o více než 450.000 podnikatelských subjektech.

Creditinfo Czech Republic, s.r.o. (dříve PLATIN, s.r.o.) je součástí skupiny Creditinfo Group a jejím posláním je poskytovat zákazníkům v České republice kvalitní finanční a kreditní informace zejména o podnikatelských subjektech. Společnost využívá zázemí, které jí poskytují její vlastníci: datové základny společnosti Albertina data, s.r.o., jejíž databáze a další služby jsou známé na českém trhu již od roku 1992 a software a know-how mezinárodní skupiny Creditinfo Group se sídlem na Islandu, která poskytuje své služby v oblasti finančních a kreditních informací již ve více než 20 zemích světa. Hlavními produkty firmy jsou v současné době internetová aplikace Creditinfo - Firemní Lustrátor umožňující snadno a levně ověřovat bonitu podnikatelských subjektů a komplexní databáze podnikatelských subjektů Creditinfo - Firemní Monitor na DVD, obsahující mimo jiné největší databázi účetních závěrek na českém trhu, databázi dlužníků a rozsáhlou databázi platebních zkušeností.

"Naším záměrem je posílení pozice společnosti Creditinfo Czech Republic na českém trhu rozšířením a zkvalitněním portfolia jejích služeb. Toho chceme dosáhnout využitím společné datové základny, know-how a kvalitních týmů obou společností", říká ředitel společnosti Creditinfo Czech Republic ing. Petr Němec.

KONTAKTY:

Creditinfo Group hf

Reynir Grétarsson, ředitel společnosti

Brautarholt 10-14

105 Reykjavík

Island

Tel. +354 550 9600

Fax +354 550 9601

reynir@creditinfo.com

www.creditinfo.com

Creditinfo Czech Republic/PLATIN, s.r.o.

Ing. Petr Němec, ředitel společnosti

Nad Botičem 593/8

Tel. +420 271 960 166-9

Fax +420 271 960 161