PR Newswire převzala společnost Two-Ten Communications

Společnost United News & Media plc (Nasdaq: UNEWY) dnes oznámila, že její rychle rostoucí mezinárodní společnost PR Newswire, zabývající se distribucí tiskových sdělení po síti internet, získala od společnosti Press Association za 27,2 miliónu dolarů britského distributora tiskových sdělení Two-Ten Communications.

Nákup upevňuje pozici společnosti PR Newswire jako světového leadera v distribuci tiskových sdělení mediální a finanční komunitě a zároveň vytváří silný základ pro zajišťování celoevropských služeb za podpory rozvoje na trhu vztahů veřejnosti a investorů. Snaha získat společnost Two-Ten jako největšího distributora podnikových zpráv v Británii přichází po nedávné globální expanzi PR Newswire a akvizici společnosti NEWSdesk International, http://www.newsdesk.com, jako vysoce populárního poskytovatele zpráv po internetu a dodavatele služeb pro trh globálních technologií a zdravotní péče.

"Tato akvizice bude firmám a agenturám nabízet lepší systém pro publikaci jejich zpráv v době, kdy je panevropský trh na pokraji dramatické expanze," řekl prezident PR Newswire Ian Capps. "Klienti Two-Ten budou mít nyní přímý přístup do naší úplné distribuční sítě, hlavně ve Spojených státech. Globální zákazníci budou dostávat komplexnější a integrované služby z Evropy, Blízkého východu a Afriky." PR Newswire tak bude nyní zákazníkům Two-Ten dodávat extenzívní a sofistikovanou nabídku produktů, která zahrnuje úplný rozsah zvolených zpráv prostřednictvím dálnopisu, faxu, e-mailu a internetu, multimediální nástroje jako jsou "Conference Calls" na webu a "cybercasting" událostí, stejně jako přístup k odborným zdrojům, online tiskovým sdělením a fotoarchívům a webovou stránku kompletních investorských kontaktů společně s klíčovými finančními údaji.

Akvizici schválila správní rada společnosti United News & Media, což je mezinárodní mediálně informační konglomerát se sídlem v Británii, který je od roku 1982 mateřskou společností PR Newswire.

"Vedení společnosti United je ve střednědobém horizontu odhodláno dosáhnout dvouciferného růstu tržeb," prohlásil výkonný ředitel UN&M Charles Gregson. Zrychlování růstu společnosti PR Newswire a strategických investic v Two-Ten Communications, jako předním subjektu na trhu s výborným potenciálem výrobní a geografické expanze, je jasným příkladem toho, jak stanoveného cíle dosáhneme."

Two-Ten je vedoucím poskytovatelem tiskových sdělení pro evropské společnosti, který distribuuje sdělení pro více než 10.000 organizací ve 135 zemích a v 25 jazycích. Two-Ten News Network, http://releases.twoten.press.net, zajišťuje prostřednictvím internetu přístup ke zprávám a k rozsáhlému archívu, ve kterém lze vyhledávat podle data, tématu a společnosti. Firma byla součástí Press Association Group, která je v Británii národní tiskovou agenturou, a dodávala zprávy, sportovní a informační služby veškerým novinám v Británii, hlavním vysílacím společnostem a online vydavatelům.

Jako zavedený leader v tomto sektoru služeb PR Newswire uspokojuje rostoucí poptávku po zprostředkování informací médiím, finanční komunitě a spotřebitelům od 33.000 firem, institucí a agentur po celém světě. PR Newswire je dostupná na více než 22.000 terminálech a přípojkách u více než 675.000 institucionálních investorů. Navíc registruje 19.000 novinářů, kteří mají přístup k informacím prostřednictvím NEWSdesk a webové stránky PRN Press Room, http://www.prnmedia.com, určené pouze pro novináře.

PR Newswire, která v roce 1954 založila odvětví elektronické distribuce tiskových sdělení, rozšířila globální možnosti dodávek informací a fotografií do podoby rozsáhlé dálnopisné, faxové, e- mailové a internetové sítě schopné přenosu jak úzce vymezených tak hromadných sdělení. Má 29 kanceláří v USA, mezinárodní zastoupení v Hongkongu, Londýně, Paříži, Frankfurtu a Sao Paulu a exkluzívní partnerství s distribuční společností Canada Newswire. Pro další informace, prosím, kontaktujte: Renu Aldrich, manažer public relations ve společnosti PR Newswire, Renu_Aldrich@prnewswire.com; nebo Ricardo Tejada ze společnosti United News & Media plc, tejadar@unm.com.

Ots Original Text Service: PR Newswire Internet: http.//www.newsaktuell.de

Kontakt: Renu Aldrich, manažer public relations ve společnosti PR Newswire, tel: +1 212-282-1929, 800-503-2654 (pager), Renu_Aldrich@prnewswire.com; Ricardo Tejada ze společnosti United News & Media plc, tel: 011 (0) 171 921 5031, tejadar@unm.com./

Klíčová slova PR Newswire-Two-Ten