Námořní kanón 57-MM vybrán pro použití v torpédoborcích amerického námořnictva s názvem DD-X Destroyer

Společnost United Defense Industries, Inc. (NYSE:UDI) dnes oznámila, že Americké vojenské námořnictvo schválilo námořní kanón 57-mm Mk 110 určený pro zbraňový systém CIGS pro použití v nových torpédoborcích řady DD(X).

"Raytheon a United Defense vypracovali rozsáhlou studii, která kanón 57-mm označuje za nejlepší řešení pro torpédoborce DD (X) v rámci systémů CIGS," řekl Jim Schoppenhorst, ředitel programu DD(X) společnosti United Defense.

DD(X) je jednou z hlavních součástí flotily lodí amerického námořnictva a bude se významnou měrou podílet na zvyšování bojeschopnosti námořní pěchoty USA. Dělový kanón Mk 110 zvyšuje obranyschopnost a bojeschopnost torpédoborců DD (X). Mk 110 bude nasazen spolu s dalšími bojovými systémy vytvořenými firmou United Defense, jako je například moderní 155-mm lodní zbraňový systém AGS a vertikální odpalovací systém MK 57.

Námořní dělová věž Mk 110 (Naval Gun Mount)je americkou verzí kanónu 57-mm Mk 3 Naval Gun, kterou vyrábí švédská firma Bofors Defence, divize společnosti United Defense. V září 2003 byl Mk 110 Mod 0 vybrán pro využití u americké pobřežní hlídky v rámci nového bezpečnostního programu Maritime Security Cutter - Large (dříve National SecurityCutter), který je součástí celostátního programu na ostrahu pobřeží USA (Coast Guard's Deepwater Program).

Tento univerzální zbraňový systém je kompatibilní se střelivem 3 P (střely s programovatelnou dráhou letu) od společnosti Bofors Defence pro bojové letectvo, námořní pěchoty a pozemní vojsko. Munice pro kanóny je označována jako Mk 295 Mod 0 a umožňuje lodím, které jsou tímto systémem vybaveny lepší bojeschopnost a účinnost útoku. O společnosti United Defense

Společnost United Defense vyrábí, vyvíjí a prodává bojová vozidla, dělostřelecké systémy, námořní zbraně, raketomety a přesnou munici pro Ministerstvo obrany USA a spojence americké armády na celém světě. Firma se rovněž zabývá opravou jaderných ponorek a modernizací armádních zbraňových systémů jak pro námořnictvo USA, tak pro další druhy amerických bojových jednotek. Více informací o firmě United Defense získáte na stránkách http://www.uniteddefense.com. Předpovědi do budoucna

Informace v tomto tiskovém prohlášení jsou založeny na našich očekáváních, předpokladech, záměrech, plánech a strategii do budoucna. Tyto předpovědi do budoucna podléhají určitým rizikům. Všechny předpovědi do budoucna v tomto tiskovém prohlášení jsou založeny na současném stavu informací, které má firma United Defense Industries, Inc. k dispozici k datu vydání této zprávy. Nemůžeme zaručit, že se naplní finanční výsledky uvedené v předpovědích do budoucna, protože předpovědi do budoucna podléhají rizikům, která najdete v našich pravidelných zprávách pro Úřad pro dohled nad obchodováním s akciemi a cennými papíry (SEC), například v poslední výroční zprávě na formuláři 10-K za rok 2003 nebo v poslední čtvrtletní zprávě za druhé čtvrtletí roku 2004. Firma United Defense Industries, Inc. si vyhrazuje právo neprovádět žádné další aktualizace této tiskové zprávy, ani předpovědí do budoucna v ní uvedených, a to ani ve světle nových informací. KONTAKT: United Defense Industries, Inc. Jeff Van Keuren telefon: 763-572-7615 e-mail: Jeff.van.keuren@udlp.com nebo Doug Coffey telefon: 703-312-6121 e-mail: Doug.coffey@udlp.com

Klíčová slova PROTEXT-USA-armáda-zbraně-námořnictvo-United Defense Ind