EU provozuje unikátní informační program věnovaný anti- diskriminaci. Chcete se dozvědět, jaká máte práva, když se setkáte s diskriminací?

Už jste někdy cítili, že váš věk, zdravotní postižení, etnická příslušnost, sexuální orientace nebo náboženství či přesvědčení byly důvodem toho, že jste nezískali práci? Víte, jak byste se měli zachovat, když se setkáte s diskriminací? Odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek naleznete na anti-diskriminačních internetových stránkách Evropské komise http://www.stop-discrimination.info.

Tyto webové stránky dostupné ve všech 20 oficiálních jazycích EU poskytují podrobné informace o aktivitách kampaně Evropské komise "Za rozmanitost. Proti diskriminaci" (For Diversity. Against Discrimination). Dále zde zájemci najdou informace o svých právech a povinnostech vyplývajících z nových směrnic EU o boji proti diskriminaci. Uživatel zde může nalézt více než 1000 dokumentů včetně aktuálních zpráv, přehledů, tiskových zpráv, fotografií a filmů týkajících se tématiky rozmanitosti a diskriminace.

Kromě toho jsou stránky rozlišené podle zemí, a tak zde najdete 25 samostatných národních internetových stránek, které uživatelům poskytují aktuální informace o dění v jejich zemi, jako jsou nejnovější místní zprávy, události, tiskové zprávy a informace o anti-diskriminační legislativě. Navíc internetové stránky nabízejí spojení a kontakty na více než 150 místních organizací, které pomáhají obětem diskriminace a podporují kampaň EU. Jedná se o státní instituce, odborové organizace, organizace zaměstnanců a nestátní organizace.

Informační portál také slouží jako hlavní zdroj informací o všech aktivitách Evropské kampaně jako jsou "běh za rozmanitost" (run for diversity), cesta kamionu Evropou (European Truck Tour) a novinářská cena 2004 (Journalist Award 2004). Novinářská cena 2004 je soutěž, do které se mohou přihlásit novináři píšící pro tištěná i on-line média z celé EU se svými články věnovanými tomuto tématu. Pro více informací navštivte internetové stránky http://www.stop- discrimination.info. Kontakt Media Consulta Deutschland GmbH Silke Nütten Tel.: +49 30 65 000 305 E-Mail: s.nuetten@media-consulta.com

Klíčová slova PROTEXT-Německo-EU-Media Consulta Deutschland GmbH

Evropa, EU, NATO (es)

Politika, veřejná správa a soudy