General Cable získal kabelové systémy BICC plc

HIGHLAND HEIGHTS (USA) 1. června (PROTEXT/ots)

Společnost General Cable Corporation (NYSE: GCN) dnes oznámila, že dokončila první fázi transakce zaměřené na koupi podniků vyrábějících energetické kabely a kabelové systémy po celém světě od společnosti BICC plc zaplacením 211,4 miliónu liber (337,9 miliónu dolarů) společnosti BICC plc. První fáze se skládá ze všech činností v USA a Kanadě a všech operací ve Španělsku (a jejích dceřiných společností), v Itálii, Spojeném království a na Novém Zélandu. Společné podniky a podniky s menšinovými akcionáři budou získány ve druhé fázi, která má být dokončena ve třetím čtvrtletí roku 1999. Od dnešního dne budou sloučené společnosti na celém světě uváděny pod názvem BICCGeneral.

BICCGeneral se skládá z provozů na výrobu energetických kabelů společnosti BICC, které vytvořily v roce 1998 výnosy ve výši zhruba 1,8 miliardy USD, a celosvětových operací General Cable s výnosy zhruba 1,2 miliardy USD. Nová společnost je třetím největším výrobcem drátů a kabelů na světě a druhým největším v Severní Americe. BICCGeneral vyvíjí, konstruuje, vyrábí, prodává a distribuuje měděné, hliníkové a optické kabely a kabely pro komunikaci, energetiku a elektrotechniku. K výrobkům patří nízkonapěťové, středněnapětové, vysokonapěťové a extrémně vysokonapěťové kabely pro distribuci a přenos elektřiny pro pozemní a podmořské instalace, telekomunikační kabely, elektrické, kontrolní, signalizační, elektronické a další speciální kabely, kabely pro komunikaci datových sítí a kabely z optických vláken a kabely pro automobilový průmysl. Společnost poskytuje své výrobky zákazníkům v průmyslu, veřejně prospěšným podnikům, telekomunikacím, výrobcům originálních zařízení (OEM), armádám/vládám, maloobchodníkům a distributorům elektrotechnických a spojových produktů na celém světě. Společnost provozuje svou činnost v 58 výrobních závodech v 19 zemích a v dalších 20 zemích má zastoupení prostřednictvím oblastních odbytových kanceláří. Podniky mají na celém světě přes 13.000 přidružených provozů.

Další informace jsou k dispozici na webové stránce BICCGeneral na adrese www.biccgeneral.com

ots Original Text Service: General Cable Corporation

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Lisa B. Lawson¨, viceprezidentka pro firemní komunikaci, General Cable Corporation (USA) 606-572-8052