NDC eCommerce, PSINet a WorldPay v alianci pro e-commerce

ATLANTA 26. května (PROTEXT/ots)

NDC eCommerce, přední společnost pro informační sítě spojené s internetem, v úterý oznámila vytvoření nové strategické aliance s poskytovatelem komerčních internetových služeb, společností PSINet, a britsko- americkou společností WorldPay plc. Tito tři přední poskytovatelé obchodu na internetu zahájí činnost prvního kompletního celosvětového řešení uceleného elektronického obchodu kreditními a platebními kartami, které zahrne připojení na internet, domovské stránky na webu, možnost vytváření obchodů, aplikace s nákupními vozíky a transakce přímo mezi podniky ve více než 120 měnách.

NDC eCommerce zpočátku plánuje zahájit tyto služby u stovek tisíc maloobchodníků v Severní Americe, kteří hledají možnosti rozšířit distribuci na internet, i u virtuálních obchodníků, kteří prodávají výhradně přes internet.

Komplexní virtuální obchod nazvaný "E- Commerce in a Box(C)" (elektronický obchod v krabici) umožňuje, aby obchodníci, kteří nemají žádné programovací schopnosti, si vytvořili vlastní elektronický obchod anebo jej zabudovali do existující webové stránky do 48 hodin s použitím funkce "Click and Build" (klikni a stav) společnosti WorldPay.

Součástí balíku pro obchodníky bude přístup na internet, grafické a designové služby na webové stránce, software, podpora PC a pronájem hardwaru.

E-Commerce in a Box využívá globální síť společnosti a hostitelské funkce společnosti PSINet, software pro budování obchodu "klikni a stav" a zajišťovací funkce pro zpracování ve více měnách a technologii NDC pro bezpečné placení.

"Tato strategická aliance přinese další trhem žádaná řešení pro maloobchodníky a finanční komunitu," uvedl Thomas M. Dunn, provozní ředitel NDC eCommerce. "Staví na našich už silných produktech a službách na bázi internetu a měla by být cenným novým řešením pro velkou základnu obchodníků, které v současnosti sloužíme."

Harold S. "Pete" Wills, prezident a provozní ředitel PSINet, uvedl: "Na rozdíl od mnoha propojovaných řešení je toto první globální řešení elektronického obchodu a jsme rádi, že tvoříme tým s NDC, přední společností ve zpracování plateb, a s WorldPay. Podle této smlouvy PSINet poskytne jak jednoúčelové služby, tak služby pro sítě LAN s přístupem po telefonu."

Nick Ogden, výkonný ředitel WorldPay, uvedl: "Tato příležitost proniknout na severoamerický trh prostřednictvím široké sítě NDC maloobchodníků a bank je skutečnou podporou síly našich produktů a potvrzuje naši strategii stát se přední světovou společností elektronického obchodu. Je to výrazná podpora pro rychle rostoucí internetový průmysl v Británii."

Společnost PSINet (Nasdaq: PSIX) se sídlem v Herndonu ve státě Virginia je globální poskytovatel komunikačních služeb na bázi Internet Protocol (IP) zaměřující se na podnikovou sféru. Jako první a největší nezávislý poskytovatel komerčních internetových služeb na světě nabízí PSINet širokou škálu služeb vysokorychlostního připojení podnikových sítí LAN s podporou řízení bezpečnosti a zajištění internetu, intranetu, elektronického obchodu, služeb vytváření stránek na webu a služeb pro ostatní komunikační společnosti a ISP.

WorldPay, plc s ústředím ve Spojeném království, se specializuje na zpracování platebních transakcí přes internet a na vývoj platebních systémů online. K partnerům společnosti patří NatWest, přední britská obchodní a maloobchodní banka a celá řada světových předních společností na poli finančních informací.

National Data Corporation (NYSE: NDC) je přední společností na poli informačních sítí spojených s internetem. Nabízí kompletní škálu aplikací pro řízení financí a informací na internetu a zahrnuje: elektronickou autorizaci a vypořádání obchodů, výměnu a dodávání finančních elektronických dat, služby vydávání karet, podpůrné služby pro místa prodeje a pomocný personál, řízení hotovosti a služby zpracování a bankovnictví na internetu.

Tento dokument může obsahovat výhledová tvrzení týkající se činností společnosti, současného a budoucího výkonu a finančního stavu. Tato tvrzení zahrnují rizika a nejistoty, jako například poptávku po výrobcích, jejich přijetí na trhu a zákazníky, vliv ekonomických podmínek, konkurenci, cenovou politiku, obtíže ve vývoji, schopnost realizovat akvizice a další rizika, uváděná podrobně v hlášeních společnosti americké Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC). Společnost nemá žádný závazek revidovat některé z těchto tvrzení tak, aby odrážela budoucí podmínky nebo výskyt neočekávaných událostí.

ots Original Text Service: National Data Corporation

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Jan McClure, National Data Corporation (USA) 404- 728-2363, jan.mcclure@ndcorp.com, nebo Reid Walker, PSINet Inc. (USA) 703-375-1103, rwalker@psi.com, nebo Nick Ogden, WorldPay +44 1534 880044, ogden@worldpay.com

Klíčová slova NDC eCommerce