Novinky.cz na špičce v online zpravodajství

PRAHA 5. března (PROTEXT)

Pouhé dva měsíce po spuštění nového projektu Novinky.cz si tento zpravodajský server dokázal získat preference českých uživatelů internetu. V průběhu páteční volby prezidenta České republiky se Novinky.cz dostaly na špičku a v návštěvnosti předstihly všechny konkurenční internetové zpravodajské služby.

Podle pátečních statistických výsledků nezávislého auditu iDot.cz dosáhla sledovanost Novinky.cz 142 744 unikátních uživatelů a posunula tak server celkově na druhé místo před zpravodajský portál iDnes.cz. První příčka patřila stabilně serveru Seznam.cz. Včerejší statistiky popularitu Novinky.cz jen potvrdily, jelikož páteční žebříček stránek podle návštěvnosti se nezměnil.

"Posun Novinky.cz na špičku mezi českými zpravodajskými servery při páteční volbě prezidenta je jasným výsledkem naší snahy poskytovat uživatelům internetu opravdu plnohodnotné a důvěryhodné zpravodajství při zachování co nejvyšší aktuálnosti," řekl Ivo Lukačovič, předseda představenstva Seznam.cz, a.s. "Dosažení takového úspěchu již dva měsíce po spuštění tohoto zpravodajského serveru považujeme za nejlepší odměnu, které se produkčnímu týmu Novinky.cz mohlo dostat."

Šéfredaktor Práva Zdeněk Porybný uvedl, že úspěch Novinky.cz je opřen o systematickou spolupráci s redakcí deníku Právo, která poskytuje tvůrcům zpravodajského serveru nejširší zpravodajské zázemí.

Při detailním pohledu na páteční statistiky je dobře vidět, že nejvíce lidí (celkem 29 336 unikátních adres) sledovalo Novinky.cz ve 12 hodin, tedy v čase, kdy vrcholilo první kolo třetí volby prezidenta republiky.

Zpravodajský server Novinky.cz je on-line magazín deníku PRÁVO & portálu Seznam.cz. Jako společný projekt společností Seznam.cz, a. s. a BORGIS, a. s. byl spuštěn na začátku roku 2003.

Seznam.cz, a.s. provozuje nejvíc používaný portál českého internetu na http://www.seznam.cz, s více než 2.170.000 unikátními uživateli v lednu 2003 a téměř 159 miliony zhlédnutých stránek za stejné období (zdroj iDot). Nabízí uživatelům širokou škálu praktických služeb s cílem zajistit maximální spolehlivost a uživatelskou přívětivost. Kontakt:

Tomáš Fiala

tomas.fiala@firma.seznam.cz