Fort James kupuje výrobu tampónů od Procter&Gamble

Fort James Corporation dnes oznámila, že se dohodla o zakoupení výroby Demak'Up od firmy Procter & Gamble Company. Demak'Up je jednou z hlavních panevropských značek bavlněných tampónů používaných pro čištění obličeje a odstraňování líčidel. Transakce podléhá povinnému přezkoumání a měla by být dokončena letos v létě. Podmínky akvizice nebyly zveřejněny.

Akvizice Demak'Up je přínosem pro stávající evropských výrobkových řad přípravků pro čištění obličeje, odstraňování líčidel a péči o pleť firmy Fort James, která zahrnuje bavlněné obličejové tampóny, obličejové ubrousky, dětské tampóny a bavlněné utěrky značky Lotus. Akvizice významně zvýší evropské prodeje obličejových tampónů firmy Fort James a přinese jí jednu z nejznámějších značek na tomto trhu, zvláště ve Francii, Německu, Itálii, Nizozemsku, Španělsku a Řecku.

"Tato akvizice posílí naše 'bavlněné' obchody v Evropě a značka Demak'Up je solidním příspěvkem k naší evropské řadě značkových spotřebitelských výrobků," řekl Miles L. Marsh, předseda a výkonný ředitel Fort James. "Kombinace nám dává výhodu většího záběru a potenciál pro zvýšení prodejů a příjmů v kategorii, která se za poslední tři roky zvětšovala o více než devět procent ročně."

Procter & Gamble uvedla, že prodává Demak'Up v rámci svého úsilí o zaměření se na hlavní světové obchodní příležitosti.

Demak'Up měl ve finančním roce do 30. června 1998 prodej ve výši přibližně 50 miliónů USD. Akvizice zahrnuje závod na výrobu bavlněných produktů v Brionne ve Francii, který má asi 200 zaměstnanců.

Fort James je jedním z největších prodejců spotřebitelských výrobků z hedvábného papíru v Evropě. Výrobkové řady na domácím i zahraničním trhu zahrnují koupelnové a obličejové ubrousky, papírové ručníky a pleny. Společnost má vedoucí značku koupelnových ubrousků ve Francii (Lotus), Španělsku (Colhogar), Finsku (Embo), Irsku (Kittensoft) a Turecku (Selpak) a značku číslo dvě v Itálii (Tederly) a Řecku (Delica). Fort James také vyrábí spotřebitelské značky pro hlavní maloobchodníky ve celé Evropě a dodává na trh dámské hygienické výrobky a lékárenské dodávky.

Celosvětové Fort James zaměstnává asi 28.000 lidí, včetně přibližně 7000 v Evropě. Společnost měla v roce 1998 obrat 7,3 miliardy USD. Její firemní ústředí je v Deerfieldu v Illinois (USA) a evropské ústředí je v Londýně v Anglii. Společnost má téměř 60 výrobních provozoven ve 14 zemích.

Procter & Gamble prodává přibližně 300 značek téměř pěti miliardám spotřebitelů ve více než 40 zemích. Patří mezi ně Tide, Ariel, Crest, Pantene Pro-V, Always, Whisper, Pringles, Pampers, Oil of Olay, Vick a Didronel. Procter & Gamble, se sídlem v Cincinnati v Ohio (USA), má provozny ve více než 70 zemích světa a zaměstnává více než 110.000 osob.

Poznámka pro editory: Kopie dnešního tiskového sdělení, spolu s dalšími informacemi o Fort James, jsou bezplatně k dispozici na telefonu +1-888-526 3711. Můžete také navštívit webovou stránku společnosti na internetové adrese http://www.fortjames.com/

Kontakt: Financial, Celeste Gunter, 001-847-317-5355, Media, Mark Lindley, +1-847-317-5280, ve Francii, Jean-Pierre Quere, + 33-1- 43-34-41-62, všichni z Fort James Corporation, nebo Linda Ulrey, +1- 513-983-8975, ve Francii, Christian Vivier, + 33-1-40- 88-55-01, oba z Procter & Gamble/ /Webová stránka: http://www.fortjames.com/

Klíčová slova Fort James

Chemický a farmaceutický průmysl