Zurich U.S. Political Risk zvyšuje svou kapacitu

WASHINGTON (ots-PRNewswire) - Skupina Zurich U.S. Political Risk dnes oznámila zdvojnásobení své kapacity pojištění politického rizika na 100 miliónů USD za jedno riziko. Oznámila také prodloužení maximální lhůty na pokrytí na patnáct let. Tato navýšení reagují na rostoucí poptávku po pokrytí globálních politických rizik společností Zurich ze strany hlavních mezinárodních budovatelů infrastruktury, kontraktačních a finančních institucí, které mají co do činění s mocí, telekomunikacemi, ropou, plynem, dopravou, těžbou a vodou.

"Zákazníci společnosti Zurich stále investují a vstupují do projektů na rozvíjejících se trzích. Vyžadují proto větší sumy na pokrytí možných rizik spočívajících ve vyvlastnění, v politických otřesech, měnové nepřevoditelnosti a dalších nebezpečích," prohlásil viceprezident a výkonný ředitel společnosti Zurich U.S. Political Risk Daniel W. Riordan.

Společnost Zurich U.S. Political Risk se bleskově ustanovila jako vedoucí upisovatel na trhu pojištění proti politickým rizikům. Během prvních let fungování od roku 1998 sledovala společnost úspěšnou strategii spolupráce s vládou a multilaterálními poskytovateli pojištění proti politickým rizikům a fungovala jako pojistitel, spolupojistitel a zajišťovatel. Od samého počátku má Zurich U.S. ustanovené strategie pokrývající rizika v 54 zemích. Pan Riordan připisuje úspěch společnosti jejímu profesionálnímu týmu zaměstnanců, kteří flexibilně a kreativně poskytují řešení finančních záruk a odpovědně slouží svým zákazníkům. Společnost byla zvláště úspěšná v tom, že uspokojila potřeby mezinárodních bank pokrýt politická rizika. Tyto banky se účastnily finančních projektů, strukturálního obchodu, podpůrného financování aktiv a převodu obligací. Banky neustále hledají zajištění politických rizik za účelem snížení jejich transhraniční zranitelnosti na rozvíjejících se trzích. Anna Predigeri z Bank of America říká: "Pokládáme společnost Zurich U.S. Political Risk za profesionální a vysoce zodpovědnou vůči našim potřebám. Vždy udělají dokonale svoji práci, a udělají to rychle."

Na úspěšném nástupu společnosti Zurich na trh se podíleli i zákazníci jako je El Paso Energy International z Houstonu a Texas and Multilateral Investment Guarantee Agency Světové banky (MIGA). Společnost Zurich U.S. spolupracovala s MIGA na podpoře El Paso při její 68,6miliónové (USD) investici do nákupu dvou energetických společností v Argentině. "Vědomí toho, že se Zurich zajímal o spolupráci s MIGA pro nás bylo velkým plusem, protože hledáme zajištění politických rizik veřejnou i soukromou sférou současně," prohlásil Kay McKeough ze společnosti El Paso. Spolupráce Zurich s MIGA znamenala vůbec první účast soukromé společnosti na programu Kooperativního Zajišťovacího Programu (CUP) společnosti MIGA.

Chris Bellinger, hlavní zajišťovací úředník MIGA, řekl: "Zajišťovací schopnosti Zurich U.S. jsou světovou třídou. Jejich značné zkušenosti v tomto oboru skutečně oslňují s ohledem na profesionalitu a znalost oblasti zajišťování politických rizik. Jsou kooperativní, flexibilní a podporují nás v naší pozici multilaterálního pojistitele." Mimo projekt s El Paso podpořila společnost Zurich U.S. také akci, kdy MIGA poskytla garanci 109,3 miliónu USD pro Banco Santander, S.A., která svému akcionáři, Banco Rio de la Plata S.A., půjčila peníze na rozvoj jejího programu rezidenčních hypoték v Argentině.

Zurich také spolupracuje s britskou společností Export Credit Guarantee Department, s americkou společností Overseas Private Investment Corporation (OPIC) a s dalšími společnostmi, stejně jako se soukromými pojistiteli. Dave Bailey, ředitel divize Foreign Investment Insurance kanadské společnosti Export Development Corporation (EDC) řekl: "Je potěšením pracovat se zajišťovacím personálem Zurich U.S. Political Risk. Jejich schopnost efektivně spolupracovat s veřejnými agenturami zajišťujícími politická rizika je pro mou instituci klíčovou výhodou. Naše zkušenost se spoluprací vedla k rozšíření dostupnosti pojištění, z čehož profitují naši zákazníci.

V budoucnosti chce skupina Zurich U.S. Political Risk nabízet nová zajištění a expandovat se svými operacemi do Londýna. Kenneth P. Srok, výkonný viceprezident Zurich U.S., říká: "Od nabídky nových produktů zajišťujících politická rizika a zavedení nové pobočky v Londýně si slibujeme rozšíření vztahů s našimi zákazníky. Pomůžeme jim tak čelit výzvám při dosahování jejich zájmů na rozvíjejících se trzích."

O společnosti Zurich U.S.

Společnost Zurich U.S. je členem skupiny Zurich Financial Services Group, která je předním globálním vůdcem v odvětví finančních služeb. Poskytuje svým zákazníkům produkty a řešení v oblasti finanční ochrany a akumulace aktiv. Skupina se soustředí na aktivity ve čtyřech klíčových oblastech: neživotní a životní pojištění, zajištění a správa aktiv. Zurich U.S. Political Risk, která je divizí Zurich U.S., poskytuje řešení v oblasti politických rizik hlavním mezinárodním investorům a finančním institucím, které operují na rozvíjejících se trzích.

Ředitelství společnosti je v Curychu ve Švýcarsku. Celosvětová působnost skupiny se opírá o silnou pozici na třech trzích - ve Spojených státech, ve Spojeném království a ve Švýcarsku. Skupina Zurich Financial Services Group má kanceláře ve více než 60 zemích světa, více než 30 miliónů zákazníků a zaměstnává 68.000 lidí. Za rok 1998 činily hrubé příjmy skupiny z pojistného celkem 45 miliard USD. Toto číslo zahrnuje depozity za životní pojištění a příjmy zapsané u Farmers Insurance Exchanges. Celková aktiva se ke konci roku 1998 zvýšila na 415 miliard USD.

ots Originální Textový Servis: Zurich U.S. Political Risk Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Daniel W. Riordan z Zurich U.S. Political Risk, (USA) 202-326-7420

Klíčová slova Zurich U.S. Political Risk