FMC prodává výrobu aditiv Great Lakes Chemical

CHICAGO/INDIANAPOLIS 6. května (PROTEXT/ots)

FMC Corporation (NYSE: FMC) a Great Lakes Chemical Corporation (NYSE: GLK) dnes oznámily, že podepsaly konečnou dohodu o nákupu výroby procesních aditiv FMC společností Great Lakes za 159 miliónů USD v hotovosti.

Obchod zahrnuje provozy FMC v Trafford Park (Manchester, Anglie) a v Nitro v Západní Virginii. Provozy procesních aditiv vyrábějí fosfátoesterové samozhášecí přísady, kapalné samozhášecí přísady a aditiva do maziv, stejně jako speciální chemikálie pro úpravu vody, používané v průmyslu a v odsolovacích zařízeních. Tyto provozy zaměstnávají přibližně 500 lidí.

Podle předsedy a výkonného ředitele FMC Roberta N. Burta "z prodeje budou profitovat FMC i Great Lakes. FMC se může zaměřit na podnikání, které nám dává konkurenční zbraň pro plnění našich cílů návratnosti investic a růstu. Great Lakes může integrovat své výrobní linky a budovat pozici na trhu - a být tak silnější společností za nižší náklady."

Transakce podléhá běžnému přezkoumání příslušnými americkými úřady a měla by být dokončena do 30. června 1999.

FMC a Great Lakes budou spolupracovat na zajištění klidného přechodu pro zákazníky a zaměstnance provozů. FMC poznamenala, že její Divize fosforových chemikálií bude pokračovat jako výlučný agent pro fosforové chloridy ze závodu Nitro v rámci dlouhodobé dohody o poplatcích.

FMC Corporation je jedním z hlavních světových výrobců chemikálií a strojního zařízení pro průmysl a zemědělství. FMC zaměstnává přibližně 16.000 lidí ve více než 100 výrobních zařízeních a dolech v 25 zemích. Společnost člení své aktivity do pěti segmentů: Energetické systémy, Potravinářské a dopravní systémy, Zemědělské produkty, Speciální chemikálie a Průmyslové chemikálie.

Zabezpečovací prohlášení podle Zákona o soukromých sporech v oblasti cenných papírů z roku 1995: Prohlášení v tomto tiskovém sdělení, která jsou zaměřena do budoucnosti, podléhají různým rizikům a nejistotám se vztahem k specifickým faktorům ve firemní zprávě Form 10K a v dalších materiálech SEC. Takové informace zde obsažené představují nejlepší úsudky managementu k současnému datu, založené na nyní dostupných informacích. Společnost neusiluje o aktualizaci těchto informací a odmítá veškeré zákonné povinnosti v opačném smyslu. ots Original Text Service: FMC Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Investors, Randy Woods, (USA) 312-861-6160, nebo media, Pat Brozowski, (USA) 312-861-6104, nebo Tom Kline, (USA) 312-861- 6100 Tiskové odd.: http://www.prnewswire.com/comp/121861.html nebo fax, 800-758-5804, linka 121861

Klíčová slova FMC

Chemický a farmaceutický průmysl