Dade Behring jmenovala nové vedení s Reid-Andersonem

DEERFIELD (Ill.) 5. května (PROTEXT/ots)

Společnost Dade Behring Inc., která je vedoucím světovým výrobcem a prodejcem výrobků a systémů sloužících ke klinickému diagnostikování, dnes oznámila jmenování Jamese Reid-Andersona (40) do funkce prezidenta a hlavního provozního manažera. (Fotografie: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990504/CGTU028)

V své nové pozici bude Reid-Anderson zodpovídat za světový prodej a služby, výzkum a rozvoj, marketing, světové operace, regulační záležitosti a zajištění kvality a také za řízení lidských zdrojů. Bude podléhat hlavnímu výkonnému manažerovi Stevenovi W. Barnesovi.

Reid-Anderson nastoupil do společnosti jako výkonný viceprezident a vedoucí finančního oddělení v roce 1996. V roce 1997 přibral ještě funkci hlavního manažera pro administrativu. Před nástupem do společnosti Dade Behring Inc. byl Reid-Anderson v letech 1994 až 1996 hlavním provozním manažerem a hlavním administrativním manažerem u společnosti Wilson Sporting Goods v Chicagu. Ještě předtím zastával manažerské pozice u společností Pepsico Inc., Grand Metropolitan PLC a Mobil Oil Corporation. Obchodní vzdělání s vyznamenáním získal na University of Birmingham v Anglii a je členem Oficiální asociace licencovaných účetních.

"Jimova nová funkce prezidenta a hlavního provozního manažera je pokračováním a vyústěním jeho vynikajících pracovních výsledků, kterých dosáhl vybudováním jedné z nejlepších globálních diagnostických společností," sdělil Barnes. "V letech, která má před sebou, bude usilovat o náš cíl poskytovat nejlepší produkty a bezkonkurenční služby zákazníkům na poli diagnostiky na celém světě."

Dade Behring také oznámila další jmenování do funkcí, které budou podléhat Reid-Andersonovi. Tyto funkce se vztahují k organizačnímu uspořádání globálního managementu a geografickým operacím. Lidé do nich byli navrženi s ohledem na cíl podpořit vedoucí úlohu společnosti na celém světě:

-- Robert Brightfelt, 55, se stane prezidentem Global Products a bude mít na starosti globální výzkum a rozvoj, marketing a provoz ve společnosti s unikátně širokým rozsahem produktů a operací v oblasti klinické chemie, imunochemie, hemostáze, mikrobiologie, diagnostiky infekčních onemocnění, plazma-proteinové analýzy, srdeční diagnostiky a monitorování léků. Zastával již funkci prezidenta skupiny pro chemické produkty. Má 33leté zkušenosti v oblasti zdravotní péče a diagnostiky u Dade Behring a u DuPont Diagnostics. Je držitelem titulu M.B.A., který získal na University of Georgia, a titulů M.S. a B.S. s vyznamenáním z University of Nebraska.

-- Marc N. Casper, 31, se stane prezidentem pro obě Ameriky a bude zodpovědný za prodej, služby a marketingové operace společnosti v tomto regionu. Zastával již funkci výkonného viceprezidenta pro Evropu, Asii a celoamerický kontinent. Casper pracuje u společnosti Dade Behring od roku 1995. Je držitelem titulu M.B.A. s vyznamenáním na Harvard Business School a titulu B.A. v oboru ekonomika na Wesleyan University.

-- Donal Quinn, 43, se stane prezidentem pro Evropu, Blízký Východ a Afriku. Zastával již funkci prezidenta pro biologické produkty od roku 1998, kdy nastoupil u společnosti Dade Behring. Předtím získal více než 20leté zkušenosti v odvětví zdravotní péče, kde působil ve výkonných pozicích u Mallinckrodt Medical a Abbot Laboratories. Získal titul B.S. v oboru ekonomiky Cork University v Irsku.

-- Hiroši Ušida, 39, se stane prezidentem pro Asii. Zastával již funkci viceprezidenta a generálního manažera pro asijsko- pacifický region od roku 1997, kdy nastoupil u Dade Behring. Své předchozí zkušenosti získal jako senior manažer u Arthur D. Litle a u Bain Consulting. Je držitelem titulů Ph.D. a M.A. z Harvard University a titulu B.A. z Brown University.

Společnost dále jmenovala hlavním finančním manažerem Glenna Richtera, 37, který bude podřízeným Barnese. Richter pracuje u společnosti od roku 1997, naposledy zastával post senior viceprezidenta a kontrolora korporace. Před nástupem u Dade Behring získal 11leté zkušenosti ve výkonných funkcích u Frito- Lay Company a u McKinsey & Company. Má titul B.B.A. z George Washington University.

"Každé z těchto jmenování do funkce je důležité pro náš pokračující vývoj při budování celosvětové společnosti s nejintenzívnější orientací na zákazníka," oznámil Barnes. Od roku 1997, kdy se fúze Dade International a Behring Diagnostics uskutečnila, jsme byli neuvěřitelně úspěšní v prosazování našich kombinovaných schopností pomoci klinickým laboratořím přispět ke zlepšení výsledků u pacienta při současném zvýšení produktivity práce v laboratoři. Naším cílem je být každý den nejlepším zdrojem služeb pro zákazníky."

Se 7100 zaměstnanců a 1,3 miliardy USD příjmy za rok 1998 se Dade Behring zařadila mezi největší klinické diagnostické společnosti na celém světě a poskytuje nejširší spektrum dostupných produktů a systémů pro zjišťování diagnózy. Mnoho produktů společnosti má na celosvětovém trhu vedoucí pozici. Dade Behring má ředitelství v Deerfieldu v Illinois ve Spojených státech, má pobočky ve 39 zemích a spolupracuje s distributory v dalších regionech.

ots Originální Textový Servis: Dade Behring Inc. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Fred Nachman za Dade Behring, 312-832-9300, linka 202 Fotografie: http://www.newscom.com/cgi- bin/prnh/19990504/CGTU028 nebo NewsCom, 213-237-5431

Klíčová slova Dade Behring

IT, telekomunikace