Mary Kay Inc. podpoří indiánské obyvatelstvo neúměrně zasaženo virem COVID-19 prostřednictvím sítě Indian Health Network

Společnost Mary Kay Inc. letos oznámila, že, ve snaze zpomalit šíření pandemie COVID-19 a podpořit pracovníky v první linii, daruje téměř 10 milionů dolarů ve formě finanční i humanitární pomoci napříč komunitami, ve kterých působí po celém světě . V reakci na neutuchající globální boj s virem se však Mary Kay rozhodla překročit desetimilionovou hranici závazku, rozšířila partnerství s podpůrnými organizacemi a zaměřila se na populace, které jsou neúměrně zasaženy virem COVID-19.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Kompletní verzi naleznete zde: https://www.businesswire.com/news/home/20200909005162/en/

Jednou z takových populací je i národ Navahů, který patří mezi skupiny s nejvyšší frekvencí výskytu viru COVID-19 na jednoho obyvatele ve Spojených státech. Navažské území o rozloze 25 tisíc čtverečních mil se rozpíná napříč Arizonou, Novým Mexikem a Utahem a jeho obyvatelstvo čítá přibližně 244 tisíc osob. Míra infekce v navažské komunitě je vyšší než ve většině dalších komunit a je v ní potvrzeno téměř 10 tisíc případů nákazy COVID-19.

„Obrovské úsilí vynaložené na pomoc v boji s tímto virem je zajisté důležité a účinné, je však třeba, abychom se zaměřili i na naše nejzranitelnější komunity,“ prohlásil David Holl, předseda a generální ředitel Mary Kay Inc. „Nesčetné příběhy zasažených rodin z řad původního amerického obyvatelstva jsou devastující. Doufáme, že organizace budou i nadále podporovat agenturu Indian Health Service natolik, že pracovníci v první linii budou schopni bezpečně zastavit šíření viru a poskytnout potřebnou péči již zasaženým.“

Mary Kay darovala agentuře Indian Health Service (IHS), provozní divizi amerického ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb, téměř 75 tisíc dávkovačů dezinfekce na ruce. IHS je odpovědná za poskytování bezprostředních lékařských a veřejných zdravotnických služeb členům federálně uznávaných kmenů původního amerického a aljašského obyvatelstva. Jedná se o hlavního federálního poskytovatele zdravotní péče, hájícího zájmy indiánské populace, který zprostředkovává zdravotní služby zhruba 2,6 milionu amerických a aljašských domorodých obyvatel, patřících k 574 federálně uznávaným kmenům ve 37 státech. Dodané dávkovače dezinfekce byly užity v 26 nemocnicích, 59 zdravotních centrech a 32 zdravotních střediscích napříč celostátním územím působnosti IHS.

Společnost také dodala dezinfekční dávkovače do Gallup Indian Medical Center (GIMC), aby podpořila jejich snahy o vytvoření domácích souprav s hygienickými pomůckami a šíření zdravotní osvěty edukativními materiály. Komunitní tým respondentů na mimořádné situace GIMC standardizuje distribuci propagačních materiálů týkajících se prevence a hygieny na přístupových místech pro pacienty, například v průjezdních testovacích místech. Potřebné informace budou poskytovány přímou konverzací se zdravotníky a šířením psaných materiálů dostupných v angličtině a navažštině.

„Indian Health Service spolu s našimi kmenovými a městskými indiánskými partnerskými organizacemi poskytuje za těchto mimořádných okolností zásadní služby,“ sdělil kontradmirál Michael D. Weahkee, ředitel IHS. „Ve snahách o zastavení šíření nákazy COVID-19 hraje dezinfekce na ruce klíčovou roli. Jsme vděčni za tento a všechny ostatní dary, které nám byly poskytnuty z různých zdrojů, protože nám během této pandemie umožnují lépe sloužit našim komunitám a posouvají nás blíže k naplnění poslání IHS, kterým je zvyšování fyzické, psychické, sociální a duchovní zdravotní gramotnosti původního amerického a aljašského obyvatelstva.“

O Mary Kay

Mary Kay Ash je jedna z prvních průkopnic, která překonala neviditelnou bariéru bránící marginalizovaným skupinám v úspěchu. Svou kosmetickou společnost založila před více než 56 lety se třemi cíli: rozvíjet obohacující příležitosti pro ženy, nabízet neodolatelné produkty, a zlepšovat svět. Její sen přerostl v multimiliardovou společnost s miliony nezávislých členů prodejní síly v téměř 40 zemích. Mary Kay se věnuje investování do vědy o kráse a výrobě špičkových produktů pro péči o pleť, líčidel a parfémů. Zasazuje se o posílení postavení žen a jejich rodin prostřednictvím partnerství s organizacemi z celého světa; se zaměřením zejména na podporu výzkumu rakoviny, ochranu obětí domácího násilí, zkrášlování komunit a podporování dětí v cestě za jejich sny. Originální vize Mary Kay Ash nepřestává zářit - rtěnka po rtěnce. Více na MaryKay.com.

O Indian Health Service

IHS je agenturou spadající pod americké ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb a zprostředkovává zdravotní služby zhruba 2,6 milionu amerických a aljašských domorodých obyvatel, patřících k 574 federálně uznávaným kmenům ve 37 státech.

Sledujte agenturu na sociálních sítích: Facebook, Twitter, and LinkedIn.

Původní verze je k dostání na: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200909005162/en/

Kontakt:

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 or media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Inc.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-společnost-zdraví-kosmetika-Mary Kay

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Média, společnost a životní styl