Druhý dar společnosti Fapon v souvislosti s COVID-19, 100 milionů humánních testů na zjišťování přítomnosti protilátek IgM a IgG proti SARS-CoV-2 (RBD IgM & IgG QC Test)

Firma Fapon Biotech Inc. (dále jen Fapon), světová jednička v oblasti dodávek potřeb a materiálů pro in-vitro diagnostické systémy (IVD), která poskytuje komplexní laboratorní služby, oznámila poskytnutí nového daru v souvislosti s COVID-19 s cílem uspokojit poptávku po spolehlivých systémech na testování protilátek proti tomuto onemocnění. Firma nyní darovala 100 milionů kusů humánních testů na přítomnost protilátek IgM a IgG proti novému koronaviru SARS-CoV-2 (RBD IgM & IgG QC Test) . Již v únoru letošního roku firma darovala 3 miliony PCR testů na pokrytí jejich nedostatku. Tento nový charitativní počin je dalším důkazem naplňování poslání firmy Fapon v oblasti zajišťování dostupnosti systémů pro včasnou, rychlejší, přesnější a cenově dostupnou diagnostiku onemocnění COVID-19.

Denní produkce testů zaměřených na stanovování protilátek proti COVID-19 je obrovská, protože tyto testy se používají nejen ke zjišťování průběhu tohoto onemocnění, ale také v dalších lékařských oborech. Nicméně zprávy o falešně negativních výsledcích testů se stále objevují, a vyvinutím testu RBD IgM & IgG QC se tak firma Fapon snaží optimalizovat kontrolu kvality testování, zlepšuje výsledky a výtěžnost těchto protilátkových testů a pomáhá řešit problém s falešně negativními výsledky.

"V této těžké době, kdy se zdravotnictví neustále mění, se musíme maximálně snažit vyvíjet spolehlivá a kvalitní řešení, která přispějí k pozitivnímu vnímání našeho průmyslového oboru a budou uspokojovat dnešní i budoucí potřeby našich partnerů," řekl generální ředitel firmy Fapon.

"Reakce celého průmyslového oboru na náš první dar v podobě PCR testů byla neuvěřitelná. Pomohli jsme zmírnit důsledky nedostatku testů. Výrobci PCR testů z více než 40 zemí s námi při vývoji a výrobě těchto testů spolupracovali. Nakoupili jsme suroviny na výrobu více než 100 milionů diagnostických testů a zvýšili výrobní kapacity o 500 %."

"Tento druhý dar uspokojuje poptávku po vysoce žádných materiálech QC, které jsou srdcem všech spolehlivých protilátkových testů. Díky tomu zvýšíme spolehlivost a důvěryhodnost testů a urychlíme interní procesy kontroly kvality. Těšíme se na další spolupráci s našimi globálními partnery z oblasti in-vitro diagnostiky."

Společnost Fapon se i v průběhu pandemie věnuje výzkumu a vývoji nových testů na COVID-19 a dodává na trh stále nové výrobky. Testy firmy Fapon využívají technologie pro sledování protilátek třídy N, antigenů N/S/RBD, ACE2 antigenů, sekundárních protilátek, přímého průkazu pomocí PCR (Direct One-Step RT-PCR Test), enzymů, apod. Úplný seznam produktů, které dodáváme, najdete na webové stránce https://bit.ly/2DxarJ1.

O společnosti Fapon

Fapon je světová jednička v oblasti dodávek potřeb pro in-vitro diagnostiku a komplexních laboratorních řešení, a to již od svého založení v roce 2001. Firma Fapon nabízí více než 700 reagencií a materiálů pro rychlotesty, molekulární diagnostiku, testy ELISA, CLIA a CMIA a také materiály pro biochemický průmysl. Navíc firma Fapon nabízí řešení pro metody POCT, CLIA a imunoturbidimetrii, díky čemuž dokáže uspokojovat potřeby zákazníků v celém širokém spektru různých aplikací.

Dotazy médií:

Cathy Gan