Risen Energy podepsala smlouvu o poskytování energetických služeb EPC pro 250 MW elektrárnu ve Vietnamu

Firma tak získává další významné zakázky na zahraničních trzích

Společnost Risen Energy Co., Ltd. (index SZSE:300118) nedávno oznámila, že bude zajišťovat poskytování energetických EPC služeb pro skupinu Xinghai Group a její projekt 4/5 (elektrárna s celkovým výkonem 250 MW) v Loc Ninh ve Vietnamu. Dodávka služeb by měla být dokončena v prosinci letošního roku. Tato elektrárna, která patří mezi největší EPC projekty na světě, financované ze soukromých zdrojů, pomůže po úspěšném připojení do přenosové sítě, zvýšit konkurenceschopnost firmy Risen Energy na vietnamském trhu.

Díky přímému slunečnímu záření, které je zde běžně dostupné 2 - 2,5 tisíce hodin ročně, patří Vietnam mezi země jihovýchodní Asie, které mohou nejlépe využívat solární energii. Nicméně, vzhledem k teplému a vlhkému podnebí, které v zemi panuje, jsou zde také vyšší nároky na kvalitu a spolehlivost jednotlivých komponent. Z tohoto důvodu dodá společnost Risen Energy pro tento projekt špičkové, vysoce výkonné komponenty značky Jaeger, které jsou odolnější vůči vlhkosti a agresivnímu prostředí (LID a LeTID). Navíc tyto komponenty snižují sdružené náklady na výrobu energie (LCOE) a zvyšují tak zisk z výroby elektrické energie.

Jako jedna z prvních fotovoltaických firem, která vstoupila na vietnamský trh, začala firma RIsen Energy rychle uplatňovat strategii zaměřenou na lokalizaci zdrojů, zaměstnávání místních talentů a zakládání místních poboček. Díky tomuto přístupu se firmě podařilo získat celou řadu objednávek a postupně globálně expanduje. Společnost Risen Energy již dokončila projekty v Evropě, Asii, Severní Americe, Jižní Americe a Austrálii. Nejpozoruhodnější jsou však skvělé výsledky na trzích z Nové čínské hedvábné stezky, jako jsou Nepál, Bangladéš, Kazachstán nebo Malajsie.

Společnost Risen Energy ke spolupráci řekla: "Máme velkou radost, že můžeme se společnosti Xinghai Group na tomto projektu spolupracovat. Tato spolupráce nejen posílí pozici naší firmy na vietnamském trhu, ale současně přispěje k dalšímu rozvoji výroby energie z čistých zdrojů ve Vietnamu a jihovýchodní Asii. I nadále budeme naplno využívat naše schopnosti a výhody k tomu, abychom našim zákazníkům z celého světa nabízeli stále kvalitnější fotovoltaické produkty a služby."

KONTAKT: Tina Feng, +86-574-59953077

Klíčová slova Čína-Vietnam-energie-Risen Energy