Vývojáři aplikací Ackee rostou i v krizi

Sedmý rok prý bývá kritický, pro karlínské vývojáře byl však uplynulý rok mimořádně úspěšný: Na konto si připsali prestižní zakázky pro německý Spolkový sněm, LiveSport, Volkswagen, TV Nova a další televize skupiny CME, výrazně zvýšili obrat i počet lidí v týmu.

Vývoj aplikací táhne i v krizi

Celkový obrat společnosti, jejíž doménou je design a vývoj aplikací, v roce 2019 vzrostl o 50 procent na 75 mil. Kč. Výrazně se rozrostl také její interní tým, který nyní čítá více než 60 lidí. "Díky naší dlouhodobé strategii a důrazu na kvalitu se nám podařilo vybudovat úspěšnou IT agenturu, která už osmým rokem stabilně roste, a to bez jediné investice," říká CEO Ackee Martin Půlpitel.

V tomto roce plánuje dosáhnout obratu ve výši 100 mil. Kč. Plán společnosti pro rok 2020 zatím i přes krizové covid měsíce dle průběžných čísel vychází. "Náš měsíční obrat od začátku roku v průměru dosahuje téměř 9 mil. Kč, takže ke stanovenému cíli máme slušně nakročeno. Jediný zákazník, který pozastavil vývoj, byl VW s carsharingovou aplikací WeShare," dodává Půlpitel.

O společnosti Ackee

Firma Ackee byla založena v roce 2012 absolventy ČVUT v Praze. Mezi referenční klienty Ackee patří například ŠKODA AUTO, Audi AG, Volkswagen, Equa bank, Ethereum Foundation a německý Spolkový sněm (Deutscher Bundestag). Doménou společnosti je design a vývoj mobilních aplikací a vývoj webových aplikací. V červnu 2020 společnost získala ocenění German Brand Award od prestižní německé instituce German Design Council. Více informací na www.ackee.cz.

Kontakt:

Lucie Tajzlerová