Společnost UMITRON, ve spolupráci s Tokijským technologickým institutem, byly Japonskou agenturou pro výzkum vesmíru (JAXA), vybráni k vypuštění družice, která bude shromažďovat data z oceánů pro účely akvakultury

Společnost UMITRON K.K. (prezident: Ken Fujiwara; dále jen "UMITRON") byla Japonskou agenturou pro výzkum vesmíru (JAXA) vybrána pro demonstraci inovativního satelitního programu, a to ve spolupráci s Tokijským technologickým institutem a dalšími organizacemi. V rámci tohoto projektu, bude v roce 2022 vypuštěna malá družice, který bude shromažďovat informace a data z oceánů pro akvakulturu. V rámci projektu bude prováděno vysokofrekvenční sledování a monitorování planktonu a koncentrace živin s cílem podpořit vodohospodářský průmysl, včetně chovatelů ryb a mořských plodů a pěstitelů řas.

Akvakultura se stala klíčovou součástí globálního průmyslu pěstování potravin. Současně se však světové oceány neustále mění, což zvyšuje rizika a možné problémy pro farmáře. Například ryby mohou snadno uhynout při přemnožení řas a nedostatek živin může vést k zastavení růstu chaluh a plodů moře. Aby bylo možné tato rizika snížit a stabilizovat obhospodařování vodních ploch, je nutné mít k dispozici informace o životním prostředí v oceánech, jako jsou například data o místech výskytu planktonu a obsahu důležitých živin. Společnost UMITRON spolupracuje s výzkumnou skupinou vedenou Tokijským technologickým institutem na vysokofrekvenčním shromažďování dat a informací, které umožní bedlivě sledovat pobřežní oblasti, důležité pro cílené obhospodařování vodních ploch. Jako člen tohoto výzkumného konsorcia, je společnost UMITRON odpovědná za ukázky použití satelitních dat v akvakulturním průmyslu.

Před tímto výzkumným projektem, pracovala firma UMITRON na datové službě pro akvakulturu s názvem UMITRON PULSE, která by podle plánu měla být uvolněna do provozu na začátku července 2020. Po spuštění služby UMITRON PULSE, uspořádá firma UMITRON k této službě webinář. Pokud máte o tento webinář zájem, zaregistrujte se prostřednictvím níže uvedeného formuláře.

UMITRON PULSE - předregistrační formulář https://umitron.com/pulse.html

O společnosti UMITRON

UMITRON je technologická společnost se sídlem v Singapuru a v Japonsku, jejímž cílem je řešit celosvětové problémy s potravinami a životním prostředím vývojem a dodávkami špičkových technologií pro akvakulturu (cílené obhospodařování vodních ploch). Stavíme uživatelsky přívětivé datové platformy pro akvakulturu s využitím Internetu věcí (IoT), družicových a satelitních systémů a umělé inteligence (AI). Naše technologie pomáhá farmářům zvýšit produktivitu jejich farem, spravovat environmentální rizika a zvyšovat tržby.

S dotazy se, prosíme, obracejte na pulse@umitron.com

Foto: - https://mma.prnewswire.com/media/1195002/UMITRON_PULSE_a_ocean_satellite_data_service_aquaculture.jpg

KONTAKT: Andy Davison, +65-81560455, pulse@umitron.com

Klíčová slova Japonsko-příroda-věda-vesmír-JAXA-UMITRON