Léto na Lipně nabízí i letos nevšední zážitky

Pláž WindyPoint, Černá v Pošumaví

Výstava Giganti doby ledové Leták výstava Giganti doby ledové Ranč u Kukačků Ranč u Kukačků Výletní loď Crosswinds Maldon na Lipně Plážový bar WindyPoint

Lipenská přehrada každoročně láká české i zahraniční turisty k odpočinkové či aktivní dovolené. Jinak tomu nebude ani v letošním roce, po uvolnění opatření proti šířením koronaviru v ČR jsou provozovatelé místních ubytovacích zařízení a turistických atrakcí připraveni na začátek letních prázdnin.

Nabídka ubytování v okolí Lipna je bohatá a uspokojí od těch nejnáročnějších až po vyznavače campingu. Pro ty je připravena především v blízkosti Lipna pestrá nabídka chatových kempů. Hustá síť udržovaných cyklostezek v okolí nádrže přímo vybízí k výletům na kolech či in-line bruslích. Pro příznivce pěší turistiky nabízí Lipensko řadu značených turistických tras. Nádrž Lipno je ale především v letním období vhodná pro koupání a různé vodní sporty - jachting, windsurfing atd. Ti, kteří se nechtějí namočit, mohou uskutečnit vyhlídkovou plavbu po Lipně na palubě anglické jachty Crosswind Maldon.

Lipensko nabízí nejen nedotčenou přírodu a malebné výhledy na jihočeské moře, ale i množství turisticky zajímavých atrakcí jak pro jednotlivce, tak i rodiny s dětmi. Za zmínku jistě stojí Stezka korunami stromů - ojedinělá rozhledna v evropském měřítku. Velkým tahákem bude opět putovní výstava s názvem Giganti doby ledové, kde se návštěvník ocitne mezi realistickými modely pravěkých tvorů v životních velikostech. Výstava se koná v červenci a v srpnu u Hotelu Racek v Černé v Pošumaví. Letos bude mj. obohacena o multimediální prvky. Příslušníci IZS mají navíc letos vstup zdarma jako poděkování za svou obětavou práci. Příznivci živých zvířat mohou zažít projížďky na koních po okolí, které nabízí Ranč u Kukačků v Horní Plané. Žádná letní dovolená se neobejde bez osvěžujících koktejlů a živé hudby, s tím se počítá na písečné pláži WindyPoint, která nabízí jedinečnou atmosféru karibské pláže přímo na Lipně. Mimo vyhlášeného baru a bistra tu je přes léto i bohatý kulturní program.

Více informací o dovolené na Lipensku naleznete na webu www.lipnopark.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-rekreace-Lipno-CCPF

Média, společnost a životní styl
Služby, cestovní ruch