Společnost Shepherd Color představila nový černý pigment detekovatelný infračerveným světlem pro recyklaci černých plastů

Vypadá to, že výzkumný a vývojový tým společnosti Shepherd Color znovu uspěl. 'Vytváříme hodnoty, přinášíme světlo do života' bylo dlouhou dobu klíčovým posláním společnosti Shepherd Color Company. Tým výzkumu a vývoje usiluje o to, aby průmysl barev a plastů pochopil potřeby svých zákazníků: vytvářet kvalitní, moderní produkty, které jsou přínosem nejen pro zákazníky, ale rovněž přispívají k ochraně životního prostředí.

Jedním z takových výrobků je cenově dostupné černé IR barvivo pro obalové materiály, které v třídírnách odpadů odráží světelné paprsky s infračervenou vlnovou délkou a tyto materiály tak lze recyklovat. Černá barva je u plastových obalů oblíbená, přičemž nejčastěji se používá uhlíková čerň. Za normálních okolností uhlíková čerň pohlcuje světlo z infračervených zářičů používaných v třídírnách plastového odpadu, což vede k tomu, že snímače nemohou použitý polymer idenfitikovat a vyřadí tento materiál z recyklace.

Společnost Shepherd Color strávila posledních 40 let vývojem, optimalizací a výrobou černých pigmentů, které lze infračerveným světlem detekovat a podařilo se jí vyvinout a zahájit výrobu černého IR pigmentu s novými vlastnostmi, který lze detekovat s pomocí IR záření. Jedná se o pigment označovaný jako Arctic®Black 10P925, který je optimalizovaný pro třídění plastů infračerveným světlem a má následující vlastnosti:

● Jde o pigment, který lze aplikovat stříkací pistolí

● Jde o nemagnetickou barvu

● Pigment vydrží několik balicích cyklů

● Jde o komplexní řešení, bez nutnosti využívat jiné technologie

● Jde o pigment, který je standardně uveden v seznamech chemických látek povolených pro použití v obalových materiálech na celém světě

● Jde o pigment, který lze použít pro balení potravin na klíčovém evropském trhu

Black 10P925 je nejen vynikající pro barvení plastových předmětů určených pro výrobu, balení a transport potravin, ale může se použít i pro jiné aplikace. Tento nový pigment je ukázkou zkušeností výzkumného týmu společnosti Shepherd Color s vývojem produktů, které zákazníkům ze segmentu pigmentů a barev nabízí jedinečný způsob na řešení jejich problémů.

O SPOLEČNOSTI SHEPHERD COLOR COMPANY

Společnost Shepherd Color Company byla založena v roce 1981 a vyrábí celou řadu vysoce kvalitních komplexních anorganických barevných pigmentů (CICP) používaných v mnoha průmyslových odvětvích. Tato barviva představují výjimečnou třídu anorganických pigmentů, které nabízí stabilní, dlouhotrvající barvy pro mnoho aplikací. Jsou neporazitelné, pokud jde o odolnost vůči počasí, teplu a chemikáliím, nedeformují se a snadno se nanášejí. Více zkušeností. Lepší kvalita. Nejlepší hodnota. To je firma Shepherd Color. Navštivte nás na stránkách www.shepherdcolor.com a www.linkedin.com/company/shepherdcolor.

Kontakt pro média:

Mark Ryan, ředitel marketingu

Tel: 513.874.0714

Email: mryan@shepherdcolor.com

Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/1192394/IRBlackRecycle_10P925.jpg

Klíčová slova USA-chemie-ekologie-Shepherd Color Company

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Chemický a farmaceutický průmysl