PLZEŇ CITY CUP 2020

Po dlouhé době všemi očekávané uvolnění opatření za účelem příjemného sportovního vyžití nám ve dnech 12. - 14. června 2020 v příjemné atmosféře centrálního náměstí Republiky v Plzni nabídne již 2. ročník seriálu SPORTIMA CUP 2020 příznačně pojmenovaného podle hostujícího města "PLZEŇ CITY CUP 2020 o pohár náměstka hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grünera" za podpory 1. náměstka primátora města Plzně Romana Zarzyckého a Plzeňského kraje.

V unikátní fotbalové aréně s umělým trávníkem o rozměrech 20 x 13 m poměří své síly nejenom fotbalové mládežnické naděje Plzeňského kraje, ale i skutečné legendy českého národního fotbalu. V turnaji se vám předvedou bývalí fotbalisté klubu FC VIKTORIA PLZEŇ, konkrétně Pavel Horváth, Karel Rada, Patrik Ježek či tým bývalých českých profesionálních fotbalových reprezentantů a internacionálů nad 35 let, kteří jsou členy asociace CFPA (Czech Former Football Players Association). Jelikož se jedná o akci s nejširším záběrem fotbalových aktivit u nás, nebude v rámci třídenní akce chybět exhibice nově rozvíjející se bezkontaktní odnože fotbalu s názvem "teqball", která je využívána jako tréninková forma profesionálních fotbalistů v nejprestižnějších světových fotbalových klubech, např. Real Madrid, Barcelona, Manchester United a mnohých jiných na čele s ambasadorem teqballu Ronaldinhem. Tuto techniku k tréninku nově využívá i FC Viktoria Plzeň.

Diváci se můžou těšit i na několik nejlepších českých free-stylerů pravidelně soutěžících po celém světě v rámci mezinárodně působící asociace WFFA (World Freestyle Football Association). Tento sport je typický svojí hravou formou nadhazování si míče na jedné noze. Hravé však neznamená jednoduché. Zajímavostí je, že profesionální hráči freestyle fotbalu musí pro svůj výkon na celosvětové úrovni natrénovat několikanásobně více než hráč klasického fotbalu.

Další disciplínou, která bude ke zhlédnutí, je "walking footbal", tj. fotbal v chůzi, což je speciálně upravená forma fotbalu, určená především starším lidem, aby si i oni mohli udržet aktivní životní styl. Pro fanoušky a fanynky kulatého míče na zelené trávě nebude chybět ani dámský fotbal.

Unikátní aréna však nebude patřit pouze fotbalistům, svůj finálový turnaj v ní v sobotu odpoledne odehrají i florbalisté. Kromě jiného je zde možnost si vyzkoušet zápas jeden na jednoho ve speciální malé fotbalové kleci.

V neděli 14. června od 17:00 po vyhlášení výsledků turnajů si pak můžete prostřednictvím velkoplošné obrazovky přímo na náměstí Republiky, Plzeň vychutnat přímý přenos prvoligového zápasu SIGMA OLOMOUC vs. FC VIKTORIA PLZEŇ, který bude přebírán z vysílání O2 TV Sport.

Těšíme se na vás.

Harmonogram akce:

Pátek 12.6.2020:

14:00-16:00 Zápasy FC Viktoria Plzeň, kategorie U10, U11

16:00-18:00 Firemní turnaje (Cortusa, VPA, Plzeňský Prazdroj, Plzeňský kraj)

18:00 Oficiální zahájení turnaje Plzeň City Cup 2020

18:30-20:30 Turnaje týmů CFPA, P.Horvátha, K.Rady a SCVP žen

Sobota 13.6.2020:

09:00-12:00 Turnaje kategorie U8

12:00-15:00 Turnaje kategorie U7

15:30-20:30 Finálový turnaj florbalu

18:00-18:30 Walking fotbal (Senior Fitness Praha vs. Senior Fitness Most)