Mezinárodní mistrovství ČR v on-line rallye startuje

Praha 21.května 2020 (PROTEXT)

Po loňské premiéře v podobě okruhového seriálu Autoklub České republiky nyní v oblasti esportu vstupuje také do rallye - ve spolupráci s pořadateli aktuálně největšího domácího virtuálního seriálu NRC zahajuje pilotní sezonu Mezinárodního mistrovství České republiky v on-line rallye, SONAX MMČR Online Rally 2020.

Premiérový ročník SONAX MMČR Online Rally nabídne celkem sedm asfaltových podniků. Zahajovacím podnikem šampionátu bude 1. eSport Rallye Český Krumlov, která slavnostně odstartuje v klubovém domě Autoklubu České republiky za účasti předních českých jezdců Jana Černého, Reného Dohnala a Petra Semeráda. Přímý přenos sledujte v pátek 22. května od 14:00 na portále České noviny.

Nový šampionát se pojede ve hře Richard Burns Rally s podporou osvědčeného výsledkového pluginu RBR Czech. "Při sestavování tohoto seriálu jsme se rozhodovali mezi několika různými platformami, nakonec zvítězila hra Richard Burns Rally, která sice není nejmladší, ale stále nabízí dosud nepřekonanou simulaci a co nejvěrnější zážitek z jízdy. Navíc má kolem sebe širokou komunitu nejen hráčů, ale i vývojářů, kteří dokázali do hry přidat řadu našich reálných rychlostních zkoušek či nejaktuálnější závodní vozy," komentuje vznik nového virtuálního seriálu prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček. Autoklub ČR připravuje také další esportové šampionáty, včetně motocyklových.

Klíčová slova ČR-automoto-sporty-zábava-hry-Autoklub ČR

Auto-moto, doprava a stroje
Služby, cestovní ruch
Média, společnost a životní styl