FAST ČR stahuje poslední vadné klimatizace Sencor

Společnost FAST ČR, výhradní distributor produktů Sencor v ČR, stahuje z trhu poslední kusy mobilních klimatizací Sencor SAC MT1221CH a SAC MT1222CH (výrobní šarže "Lot: 2019122***") vyrobené v roce 2019, z důvodu možného rizika zkratu a následného vznícení produktu. Zároveň vyzývá své zákazníky, aby přestali klimatizace používat a vrátili je na centrálu společnosti. Zákazníkům budou vráceny peníze v plné výši kupní ceny. V současné chvíli bylo již zajištěno více než 90 % potenciálně rizikových produktů, u kterých už došlo k plné refundaci.

Společnost FAST ČR zjistila na základě provedené expertizy reklamovaného zboží možnost vzniku závažné poruchy u modelů mobilních klimatizací Sencor SAC MT1221CH a Sencor SAC MT1222CH (výrobní šarže "Lot: 2019122***"). Její vinou může dojít při užívání těchto jednotek k poškození vnitřní elektroinstalace a následnému zvýšení rizika zkratu, respektive vznícení klimatizace. Oba typy klimatizace, Sencor SAC MT1221CH a Sencor SAC MT1222CH, jsou starší modely roku 2019 a od července 2019 již nejsou na žádném trhu včetně ČR a SR k dispozici ke koupi. Nemůže se tak stát, že by si tento model zákazník mohl koupit v letošní sezóně.

"Na vzniklou situaci jsme začali okamžitě po jejím odhalení reagovat. Nahlásili jsme modely České obchodní inspekci i do mezinárodního výstražného systému, který upozorňuje spotřebitele na rizikové výrobky," uvádí Petr Uher, Senior Quality Manager společnosti FAST ČR, a pokračuje: "Bezpečnost našich výrobků je pro nás absolutní prioritou. Proto jsme obratem kontaktovali většinu zákazníků, kteří si zmíněné modely zakoupili, a informovali je prostřednictvím našich distribučních a prodejních kanálů. Zákazníkům, které se nám nepodařilo kontaktovat přímo, se snažíme od začátku července 2019 uvedené informace zprostředkovat formou placených sdělení v celostátním tisku, rozhlasu, na internetových serverech a sociálních sítích. Výzvu jsme dále zařadili i do letáků PLANEO Elektro, distribuovaných v mnoha milionech kusů týdně. Porucha se týká jen omezeného počtu kusů zmíněných modelů klimatizací z roku 2019. V současné chvíli jsme zajistili již více než devadesát procent potenciálně rizikových produktů, u nichž již došlo k refundaci či opravě."

Společnost FAST ČR vyzývá poslední zbývající zákazníky k zastavení jejich používání, vrácení prodejci nebo na centrálu společnosti. Zákazníkům budou vráceny peníze v plné výši kupní ceny. Zákazníci se mohou pro bližší informace obracet telefonicky na číslo +420 323 204 348 (denně v době od 9.00 do 17.00) nebo na e-mail info@sencor.cz

Kontakt:

Petr Uher