Z dobročinného projektu novým startupem. N-rouška roste

N-rouška vznikla v reakci na nedostatek jednorázových ochranných prostředků. Model vhodný pro 3D tisk byl vytvořen Ing. Jiřím Nedvědem, který po zveřejnění svého modelu k volnému šíření, zaznamenal velký zájem, a to jak 3D tiskařů, tak médií. Sám však na své domácí 3D tiskárně nemohl zásobit všechny žadatele. Díky několika článkům se tak o modelu roušky, která se nasazuje jako brýle, dozvědělo i vedení společnosti LUKOV Plast spol. s r.o., která je předním českým výrobcem plastových dílů.

"Díky všem, kteří šili roušky, se v naší zemi podařilo zmírnit dopady pandemie. Nyní je ale potřeba ještě nějakou dobu vydržet, a to se především s blížícím létem, zdá být s látkovou rouškou čím dál větší problém. N-rouška se ukázala jako mnohem příjemnější a pohodlnější ochranný prostředek, než látkové roušky. Navíc je používán jako jednorázový. Bohužel se stále více setkáváme s případy, kdy lidé látkové roušky neperou či nevyvařují tak často, jak je třeba, a i jednorázové ochranné prostředky používají, kvůli vyšší ceně, déle než se doporučuje," říká Ing. Jiří Nedvěd.

Vedení společnosti LUKOV Plast spol. s r.o. společně s Ing. Nedvědem plánují také atraktivnější vzhled a nové funkce. "Nová N-rouška bude dostupná v různých barevných provedení s možností reklamního potisku a také s novými funkcemi, jako je možnost složení pro jednoduší skladování," říká k novému modelu Ing. Tomáš Lukeš, jednatel a generální ředitel společnosti LUKOV Plast spol.s r.o.

Projektu N-rouška se tak pravděpodobně dostane i možnosti zaujmout na zahraničních trzích. Je velmi pravděpodobné, že se roušky stanou, i mimo asijské země, mnohem častěji využívanými prostředky proti virovým epidemiím a bude tak čím dál větší poptávka po pohodlném, hygienickém a vzhledově zajímavém řešení.

Kontakt:

www.n-rouska.cz