Akademie ČTK přechází se svými kurzy do on-line prostoru

Praha 25. března 2020 (PROTEXT)

Mediální a vzdělávací kurzy Akademie ČTK přecházejí do on-line prostoru. Prvním kurzem, který se na webu uskuteční 31. března, bude Psaní pro web. Akademie svými webináři reaguje na aktuální krizi, kdy je kvůli koronaviru z nařízení vlády omezen pohyb lidí a uzavřeny všechny vzdělávací instituce.

Z pohodlí domova bude možné se přihlásit také na další semináře, jako například Souboj s titulkem, Čeština ve veřejném styku, Psaní e-mailu, Umění interview, také na Kurz žurnalistiky nebo kurz Jak napsat tiskovou zprávu, aby neskončila v koši.

Webináře mohou objednávat i firmy pro své zaměstnance. Pokud má firma specifické požadavky, je možné vytvořit individuální on-line kurz na míru.

On-line kurz Psaní pro web je určen všem, kdo se chtějí naučit vytvářet kvalitní texty pro webové stránky tak, aby upoutaly uživatele a usnadnily mu jejich čtení. Internet je dnes jedním z hlavních nástrojů firemní komunikace, své voliče jeho prostřednictvím oslovují i politické strany, stal se hájemstvím blogerů. Ti všichni si potřebují osvojit zásady efektivního psaní pro web. S těmi zájemce seznámí zkušený lektor a tvůrce webových obsahů Jan Weisser.

Internetové kurzy budou trvat tři hodiny a uskuteční se v aplikaci ZOOM, která dovoluje sdílet prezentace a je uživatelsky velmi komfortní. Po skončení kurzu dostanou jeho účastníci prezentaci a videozáznam.

Kurzy Akademie ČTK těží z know-how národní tiskové agentury, lektory jsou bývalí nebo současní redaktoři a zpravodajové ČTK.

Více informací a přihlášky na www.ctk.cz/akademie-ctk/kurzy/

Klíčová slova ČR-média-vzdělání-ČTK

Věda, vzdělávání a školství
Média, společnost a životní styl