Nový bonus klientům ZP MV ČR: 300 Kč na nákup dezinfekce

Praha 20. března 2020 (PROTEXT)

MUDr. David Kostka, MBA, generální ředitel ZP MV ČR

ZP MV ČR rozšiřuje pro své klienty nabídku příspěvků z fondu prevence. Nově jim přispěje 300 korun na nákup dezinfekce, případně, ve chvíli, kdy budou k dostání, i na nákup roušek a respirátorů.

"V složitém období epidemie koronavirem se snažíme pro klienty dělat maximum. Je samozřejmostí, že uhradíme lékařem předepsaná vyšetření a nemocným léčbu, ale chtěli jsme ulehčit i ostatním. Proto jsme se rozhodli přijít s novým příspěvkem z fondu prevence na nákup pomůcek, které mohou pomoci našim klientům v ochraně proti koronaviru," uvedl MUDr. David Kostka, MBA, generální ředitel ZP MV ČR.

Nárok na příspěvek vzniká již na prostředky zakoupené od 1. 3. 2020, a bude poskytnut nad rámec běžných příspěvků z fondu prevence.

Podání žádosti prodlouženo

ZP MV ČR zároveň prodloužila s platností od pondělí 16. března 2020 termín pro podání žádosti o příspěvek z fondu prevence ze současných dvou měsíců na měsíce tři. Klienti ZP MV ČR tak dostávají dostatečný prostor na podání žádosti. Tu mohou poslat i s příslušnými doklady poštou nebo vhodit do sběrného boxu na klientských pracovištích ZP MV ČR.

Podmínky budou případně operativně upraveny tak, aby klienti měli dostatek času pro případné vyřešení svých žádostí.

I v této mimořádné situaci, kdy jsou klientská pracoviště pojišťovny uzavřena, ZP MV ČR zajišťuje klientům, lékařům, zdravotnickým zařízením a dalším partnerům plnohodnotný servis. Mohou využívat tyto formy komunikace:

● e-mail: info@zpmvcr.cz

● elektronická podatelna: posta@zpmvcr.cz

● infolinka: 844 211 211

● e-komunikace: eforms.zpmvcr.cz

● pošta: ZP MV ČR, P. O. BOX 95, 772 00 Olomouc 2

● sběrné boxy

V případě, že klienti ZP MV ČR chtějí konzultovat svůj zdravotní stav nebo se zeptat na věci kolem onemocnění koronavirem, mohou využít bezplatnou nonstop asistenční službu Lékař na telefonu: +420 283 002 772, kde jsou jim k dispozici erudovaní lékaři. V případě akutních problémů je třeba se obrátit na svého praktického lékaře, případně krajskou hygienickou stanici. Pro informace je možné volat i na speciální linku MZ ČR 1212.

KONTAKT:

Mgr. Hana Kadečková,

tisková mluvčí ZP MV ČR

e-mail: hkadeckova@zpmvcr.cz

Kateřina Jíchová

Allmedia4u, s.r.o.

email: katerina.jichova@allmedia4u.cz

ZP MV ČR působí na českém trhu již osmadvacátým rokem a je druhou největší zdravotní pojišťovnou v zemi. Má smlouvy se všemi nejvýznamnějšími zdravotnickými zařízeními kdekoliv na území ČR. V současnosti má více než 1,3 milionu klientů. Jako jediná zdravotní pojišťovna v zemi je již tři roky za sebou držitelkou prestižního mezinárodního titulu Czech Superbrands.

Klíčová slova ČR-pojišťovny-zdraví-koronavirus-ZP MV ČR

Finance, ekonomika