ZP MV uhradí veškerou péči v souvislosti s koronavirem

Praha 18. března 2020 (PROTEXT)

MUDr. David Kostka, MBA, generální ředitel ZP MV ČR

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR) uhradí lékařům a zdravotnickým zařízením veškerou zdravotní péči spojenou s vyšetřením i léčbou infekce koronaviru jejích klientů. Klientům samotným nově přispěje z fondu prevence na nákup dezinfekce, ochranných roušek a respirátorů a prodlouží lhůtu pro podání žádosti o příspěvek z fondu prevence na tři měsíce.

"Chceme ujistit jak klienty ZP MV ČR, tak i zdravotníky samotné, že uhradíme veškerou péči, spojenou s vyšetřením i léčbou infekce koronaviru COVID-19," uvedl v pondělí MUDr. David Kostka, MBA, generální ředitel ZP MV ČR. Podle něj je pojišťovna připravena k operativním opatřením, která budou pružně reagovat na rozhodnutí Vlády ČR v souvislosti s epidemií koronaviru na našem území.

Lhůta pro žádost o příspěvek prodloužena

ZP MV ČR má zájem maximálně vycházet svým klientům vstříc i v mimořádných situacích jako je současná epidemie koronaviru. Proto například pro klienty prodloužila lhůtu pro podání žádosti o příspěvek z fondu prevence ze dvou na tři měsíce, dále rozhodla o novém příspěvku z fondu prevence na nákup dezinfekce a - až budou k dispozici - i na ochranné roušky a respirátory. Zajistila rovněž pro své klienty čtyřiadvacetihodinový nonstop provoz v 17 lékárnách po celé ČR.

U OSVČ bude ZP MV ČR akceptovat podání přehledu za rok 2019 až do 3. srpna 2020, tedy do nejzazšího možného termínu (termín podání přehledu zpracovávaného daňovým poradcem) i v případech, že podání nezpracoval daňový poradce, aniž by uplatnila pokutu. U OSVČ i zaměstnavatelů, kteří se dostanou do prodlení při placení samotného pojistného nebo záloh na pojistné, bude možné zmírnit penalizaci, přičemž jednotlivé případy budou posuzovány individuálně.

Klientská pracoviště uzavřena, pojišťovna funguje

V souvislosti s usnesením Vlády ČR o zákazu volného pohybu osob kvůli šíření koronaviru uzavřela ZP MV ČR klientská pracoviště pro návštěvu veřejnosti, avšak samotný chod pojišťovny není nijak omezen. "Naopak, posílili jsme kapacity na infolinkách a v provozních útvarech pojišťovny, aby nápor způsobený epidemiologickou situací, byl dobře zvládnut," dodal generální ředitel ZP MV ČR David Kostka.

Pokud chtějí klienti ZP MV ČR cokoliv konzultovat se svojí pojišťovnou, mohou ve všední dny volat na infolinku 844 211 211 a nonstop na bezplatnou konzultační službu ZP MV ČR Lékař na telefonu +420 283 002 772. Zde mohou konzultovat svůj zdravotní stav i otázky, spojené s infekcí koronaviru. Na jejich dotazy odpovídají kvalifikovaní lékaři.

Pro zajištění plnohodnotného servisu jsou klientům ZP MV ČR k dispozici tyto další formy komunikace:

- e-mail: info@zpmvcr.cz

Fakultní nemocnice Ostrava, 17. listopadu 1790/5, Ostrava - Poruba

Olomouc

Fakultní nemocnice Olomouc - lékárna, I. P. Pavlova 185/6, Olomouc - Nová Ulice

Více aktuálních informací a přehled kontaktů naleznete na www.211.cz nebo na https://www.facebook.com/pojistovnazpmvcr/

KONTAKT:

Mgr. Hana Kadečková,

tisková mluvčí ZP MV ČR

e-mail: hkadeckova@zpmvcr.cz

Kateřina Jíchová

Allmedia4u, s.r.o.

email: katerina.jichova@allmedia4u.cz

ZP MV ČR působí na českém trhu již osmadvacátým rokem a je druhou největší zdravotní pojišťovnou v zemi. Má smlouvy se všemi nejvýznamnějšími zdravotnickými zařízeními kdekoliv na území ČR. V současnosti má více než 1,3 milionu klientů. Jako jediná zdravotní pojišťovna v zemi je již tři roky za sebou držitelkou prestižního mezinárodního titulu Czech Superbrands.

Klíčová slova ČR-pojišťovny-zdraví-koronavirus-ZP MV ČR

Finance, ekonomika