ČPZP preventivně vyřizuje požadavky pouze bezkontaktně

Ostrava 16. března 2020 (PROTEXT)

V souvislosti s výskytem koronaviru COVID - 19 upravila s účinností od 16. 3. 2020 Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) režim svých poboček tak, aby umožnila pouze bezkontaktní komunikaci s veřejností. Toto mimořádné opatření platí až do odvolání.

"Cílem preventivního omezení provozu na pobočkách je maximálně chránit klienty i zaměstnance před onemocněním. Klienti, poskytovatelé zdravotních služeb a další obchodní partneři mohou své požadavky řešit pomocí elektronické komunikace posta@cpzp.cz, prostřednictvím E-přepážky, telefonních linek jednotlivých poboček ČPZP a jejího informačního centra, tedy 810 800 000 a 597 089 205. Kromě toho ČPZP zavedla další telefonní čísla, jež mají usnadnit kontakt s ČPZP pro období mimořádné situace. Potřebné doklady lze do ČPZP poslat také prostřednictvím České pošty,“ vysvětluje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

ČPZP prodlužuje termín proplácení preventivních programů

Preventivní programy proplácí ČPZP nadále přes mobilní aplikaci Zdraví v mobilu nebo zasláním dokladů na pobočku poštou. „Dalším opatřením, kterým ČPZP vychází vstříc svým klientům, je prodloužení termínu proplacení preventivních programů a platnosti dokladu z dosavadních tří na šest měsíců,“ konstatuje mluvčí Mazurová.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna už minulý týden oznámila, že garantuje svým smluvním poskytovatelům zdravotních služeb úhradu veškeré zdravotní péče související s léčbou onemocnění COVID-19 způsobené virem SARS-CoV-2. ČPZP operativně vytvořila systém zálohových úhrad pro všechny typy poskytovatelů zdravotních služeb tak, aby nebyl narušen jejich provoz.

Telefonní čísla usnadňující kontakt s ČPZP pro období mimořádné situace

AgendaTelefonní kontakt:

Elektronická přepážka ČPZP 599 090 129

Agenda průkazů EHIC, webových registrací a osobních účtů 599 090 407, 599 090 612

Agenda Registru pojištěnců 261 387 417

Agenda OSVČ 599 090 243

Agenda OBZP 599 090 264

Agenda regresů 599 090 150

Agenda vymáhání pohledávek (exekuce) 599 090 166, 599 090 165

Agenda Evropské unie 599 090 245

Agenda preventivních programů 599 090 106

Agenda zajištění zdravotních služeb 599 090 673, 261 387 150

Agenda schvalování žádanky na poukaz, lázně 599 090 316

Ostatní dotazy: čísla uvedená u konkrétních poboček

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje téměř 1,3 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má více než sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

V případě zájmu o další informace kontaktujte prosím

Ing. Elenku Mazurovou, tiskovou mluvčí

tel.: 599 090 182, e-mail: elenka.mazurova@cpzp.cz

aktuální informace na http:// www.cpzp.cz