Společnost Shanghai Electric obnovila práce na hlavních mezinárodních projektech s podporou tzv. „Pouštních růží"

Šanghaj 16. března 2020 (PROTEXT/PRNewswire)

Shanghai Electric Dubai Dubai pořádá pravidelné bezpečnostní cvičení

Pracovnice Shanghai Electric na stavbě v Dubaji

Společnost Shanghai Electric Group (dále jen „Shanghai Electric" nebo „společnost"), přední světový výrobce a dodavatel energie a průmyslového vybavení a poskytovatel komplexních energetických řešení, obnovila výstavbu na většině svých mezinárodních projektů včetně projektu hybridní elektrárny o výkonu 700 MW z koncentrovaných solárních panelů (CSP) + 250 MW fotovoltaické energie v Dubaji, elektrárny Pancevo s plynovou turbínou kombinující cyklus v jihovýchodní Evropě a projektu elektrárny s plynovou turbínou kombinovaného cyklu Sylhet o výkonu 225 MW v Bangladéši.

Jakožto nejkomplexnější projekt CSP na jednom místě na světě se svou hlavní solární kolektorovou věží, která právě byla dostavěna v lednu 2020, koncentrovaná hybridní solární elektrárna o výkonu 700 MW CSP + 250 MW PV v Dubaji urychlila svou výstavbu, aby splnila konečný termín komerčního provozu naplánovaného na srpen roku 2021.

Za účelem překonání problémů spojených s vypuknutím koronaviru společnost Shanghai Electric zavedla řešení využívající videokonference a telekomunikaci, která zefektivňuje komunikaci mezi místní pobočkou a Institutem designu.

Společnost Shanghai Electric od ledna letošního roku spolupracuje s místními partnery na vytvoření specializovaného týmu pro prevenci a kontrolu viru, který bude chránit zaměstnance při práci na místě. Místní najatý personál obdržel informační listy a poradenské příručky s místním bezpečnostním výcvikem v angličtině a arabštině.

Pan Abunayyan, předseda představenstva společnosti ACWA Power, ocenil úspěch čínské vlády v oblasti kontroly a efektivního řízení rozšířeného výskytu koronaviru. Zdůraznil také úspěch společnosti Shanghai Electric při kontrole místa projektu a při práci na zmírňování případných škod a na dodržování harmonogramu práce.

„Připravenost je výsledkem způsobu příprav, proto je důležité, aby společnost Shanghai Electric přidělovala zdroje, poskytovala včasné školení a vybudovala systém pro zlepšení operační kapacity na základě hodnocení rizik," řekl Zhao Hui, manažer projektu v Dubaji. V rámci systému jsou cíle udržitelného rozvoje UNESCO (SDG) implementovány ve všech projektech prováděných společností Shanghai Electric, přičemž společnost Shanghai Electric Dubai pořádá pravidelné bezpečnostní cvičení v oblasti zdraví, bezpečnosti a environmentální udržitelnosti (HSE) pro nepředvídané události.

Projekt také přijal dalších 903 místních zaměstnanců ve stavebních a řídicích pozicích v reakci na snížení počtu zaměstnanců na místě výstavby v důsledku globálních cestovních omezení.

„Pravděpodobně budeme urychlovat harmonogram rozšiřování náboru místních talentových zaměstnanců v důsledku epidemie," řekl Zhao Hui.

„Lidé jsou hlavní silou pro obnovení normálních prací. Na místě pracuje 70 čínských zaměstnanců, kteří zde zůstávají navzdory vypuknutí viru, a 10 z nich jsou ženy. Jsem zvlášť vděčný zaměstnankyním, protože jsou po zásluze nazývány 'pouštními růžemi', které zcela jednají v duchu jednoty #EachforEqual," řekl Zhao Hui.

Na projektu v Dubaji pracuje 24 žen a téměř polovina z nich pokračuje v práci na místě v průběhu epidemie.

„Rozhodla jsem se zůstat navzdory strachu," řekla Guo Liming, inženýrka projektu Dubaj, jedna z žen pracujících na místě projektu v Dubaji. „Náš tým pracuje na přeměně pouště v oázu a jsem hrdá, že jsem její součástí."

Ve společnosti Shanghai Electric zastávají 19,9 procenta pozic ženy, což překonává globální 12% účast žen v průmyslu, jak ukazuje zpráva „Budoucnost žen v práci" poradenské firmy McKinsey.

„Společnost Shanghai Electric nedávno zahájila chvályhodnou příspěvkovou kampaň na pomoc strádajícím v Číně. My jako projektový tým jsme silnější než kdykoli předtím a bojujeme proti nešťastném událostem všemi nezbytnými kontrolními opatřeními. Jednotlivě zmůžeme málo, ale společně dokážeme hodně," řekla Amreena, inženýrka bezpečnosti HSE v Dubaji.

Příslušný odkaz: https://www.multivu.com/players/English/8676751-shanghai-electric-dewa-dubai-solar-power-project/

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1123344/1.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1123345/2.jpg