Saúdská Arábie věnuje 10 milionů USD na boj proti viru COVID-19

Rijád (Saúdská Arábie) 10. března 2020 (PROTEXT/PRNewswire)

V reakci na naléhavou výzvu Světové zdravotnické organizace (WHO) a podle směrnic „Strážce dvou svatých mešit", král Saúdské Arábie, Salman bin Abdulaziz Al Saud, poskytne Světové zdravotnické organizaci finanční podporu ve výši 10 milionů USD na naléhavá opatření nezbytná k minimalizaci šíření viru COVID-19 a na podporu zemí se zranitelnou zdravotní infrastrukturou.

Dr. Abdullah Al Rabeeah, generální inspektor Centra pro humanitární pomoc a podporu krále Salmana (KSrelief), uvedl, že tato královská směrnice odráží ušlechtilou humanitární roli království a znovu potvrdila svůj závazek poskytovat nezbytnou globální pomoc všem potřebným. Dodal, že centrum KSrelief spolupracuje s agenturami OSN a dalšími předními humanitárními organizacemi na ochraně veřejného zdraví.

Dr. Al Rabeeah vyjádřil své uznání pro toto velkorysé gesto vůdce království a za pokračující humanitární úsilí Saúdské Arábie o včasnou podporu lidí po celém světě v době krize.

Generální inspektor uzavřel proslov vyjádřením svých nadějí a modlitbou za ochranu lidstva před nebezpečím všech nemocí a epidemií a aby se lidé na celém světě mohli těšit na budoucnost plnou zdraví, míru a prosperity.

KONTAKT: Pro více informací kontaktujte centrum pro mezinárodní komunikaci a média: media@ksrelief.org ; WhatsApp: 00966 59 127 1130; Tato zpráva je distribuována agenturou Qorvis Communications jménem Centra pro humanitární pomoc a podporu krále Salmana (KSrelief). Další informace jsou k dispozici na Ministerstvu spravedlnosti USA ve Washingtonu, D.C.

Klíčová slova Saúdská-zdraví-společnost-KSrelief

Blízký východ (bv)

Média, společnost a životní styl