Světová zdravotnická iniciativa Katarské nadace zahajuje nové soutěže pro tvůrce inovací

Dauhá (Katar) 9. března 2020 (PROTEXT/PRNewswire)

The World Innovation Summit for Health (WISH), světová zdravotnická iniciativa Katarské nadace se sídlem v Dauhá, nyní přijímá přihlášky do soutěží WISH Innovation Spark Competition a WISH Innovation Booster Competition. Jde o dvě nové soutěže zaměřené na inovace, které představují platformu pro talentované podnikatele, na které mohou propagovat nápady a produkty s cílem zlepšit dodávky a kvalitu zdravotní péče. Přihlášky do soutěže budou přijímány do 31. července 2020.

Soutěž Spark Competition je určena pro podnikatele, kteří hledají řešení problémů zdravotnické péče prostřednictvím vývoje a ověřování rozšiřitelných projektů, zejména v raných stádiích inovací nebo start-upů. Na rozdíl od ní je soutěž Booster Competition určena pro slibné inovace s potenciálem rozšiřování a růstu.

Soutěže se mohou zúčastnit místní i mezinárodní žadatelé, kteří souhlasí s misí WISH vytvářet zdravější svět prostřednictvím globální spolupráce. Přihlášení budou muset splnit určitá specifická kritéria, jako například otázku poptávky trhu pro navrhovanou inovaci a její potenciál pro udržitelný budoucí růst.

Užší seznam inovací bude představen světoznámým zdravotnickým odborníkům, politikům a potenciálním investorům na nadcházejícím summitu WISH 2020, který bude probíhat v Dauhá od 16. do 18. listopadu. Účastníci rovněž získají další podporu, která zahrnuje mentoring, propagaci v médiích, školení v oblasti marketingových nápadů a osobní schůzky s potencionálními investory.

Mahmoud El Achi, vedoucí divize inovací společnosti WISH, řekl: "Přepracovali jsme stávající soutěže společnosti WISH zaměřené na inovace a odstranili jsme předchozí věková omezení pro přihlášení, abychom rozšířili pole žadatelů. Letos jsme velmi rádi, že uslyšíme o inovacích, které podporují trvalou udržitelnost a zároveň budou působivé.

Po posouzení předchozích soutěží pro tvůrce inovací WISH, jsme si uvědomili, že je potřeba nabídnout větší poradenskou podporu a vedení pro rodící se nápady a tvůrcům inovací poskytovat tipy, nástroje a kontakty, aby stávající inovace dosáhly svůj potenciál.“

Prostřednictvím těchto nových soutěží chce WISH propagovat celou řadu inovací v oblasti zdravotní péče, které mohou zahrnovat zařízení, aplikace, moderní dodávkové modely, speciální řešení a obchodní modely, jejichž cílem je zlepšovat kvalitu zdravotní péče a zároveň snížit náklady na ni.

Užší seznam vítězů obou soutěží bude zveřejněn v září 2020. Další informace a přihlášky naleznete na stránkách https://www.wish.org.qa/innovationaward/

(Fotografie: https://mma.prnewswire.com/media/1121033/WISH_2020_Inn__Competition_local.jpg )

Syeda Azka Ali

Email: azali@qf.org.qa