Nezávislé vyšetřování Richarda Mclarena týkající se vzpírání spouští diskrétní internetové stránky pro oznámení trestného činu

Tým nezávislého vyšetřovatele obvinění z korupce ve vzpírání spustil zabezpečenou internetovou stránku pro oznamování trestné činnosti, na které mohou vzpěrači, podpůrný personál, trenéři, zaměstnanci, jejich rodiny nebo přátelé přímo a diskrétně předat informace vyšetřovacímu týmu o tomto případu a to zcela anonymně.

„Apelujeme na všechny, kdo by měli informaci k obžalobě z korupce v mezinárodním vzpírání, aby vystoupili a poskytli co nejvíce podrobností,“ řekl profesor Richard McLaren. „Při našem pátrání pomohou jakékoli a veškeré informace. Chceme sledovat všechna vodítka, která dostaneme.“

Stránky o vyšetřování naleznete zde https://mclarenweightliftingenquiry.com. Horká linka pro oznámení trestné činnosti je přístupná přímo a odděleně z internetových stránek o vyšetřování https://forms.theiline.co.uk/miwe.

Horkou linku řídí společnost Crimestoppers, nezávislá charitativní organizace, která dává lidem sílu promluvit a zastavit kriminální činy, korupci a podvody. Ujišťujeme všechny, kteří poskytnou informace, že jim poskytneme naprostou diskrétnost.

Profesor McLaren byl jmenován Mezinárodní vzpěračskou federací (IWF) v únoru 2020, aby vyšetřil obvinění z neetického jednání prezidenta Dr. Tamase Ajana a IWF, jak ji zveřejnil dokument Der Herr de Heber vysílaný na německé televizní stanici ARD.

Dokument popisoval obvinění z finančních nesrovnalostí, zveřejňování plánu dopingových kontrol, manipulaci s dopingovými vzorky a nesrovnalosti v platbách.

Vyšetřování je zcela nezávislé. Tým se zavázal, že zprávu předloží do konce dubna. Profesor McLaren bude s řídícím výborem federace IWF komunikovat prostřednictvím nově zřízeného výboru pro kontrolu a dohled. Profesor McLaren má pravomoc přijmout jakákoli opatření, která považuje za nezbytná k tomu, aby byla vznesená obvinění spravedlivě a dostatečně vyšetřena a nahlášena.

Pokud chcete získat další informace, kontaktujte:

Catherine Doyle

Email: catherine.doyle@communicationsavenue.com

Kancelář: +1-514-750-0887 | Mobil: +1-514-641-3266

Klíčová slova Kanada-právo-vzpírání-lidé-McLaren Global Sports Solutions

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Média, společnost a životní styl