Umbro prodalo svou pobočku britské firmě

GREENVILLE (USA) 27. dubna (PROTEXT/ots)

Umbro International Inc., přední světový dodavatel fotbalistických oděvů a zařízení, který od začátku roku 1998 prochází finanční reformou, prodal Umbro Europe Holdingw Ltd. a celosvětový byznys Umbro přibližně za 145 miliónů USD v hotovosti filiálce společnosti Doughty Hanson & Co., soukromé investiční skupině v Londýně. Oznámil to dnes ředitel Lawrence J.Ramaekers.

Umbro je jedním z hlavních obchodníků a dodavatelů značkových a licenčních fotbalistických výrobků a rekreačních oděvů na světě a je významným sponzorem profesionálních a národních fotbalových týmů, včetně Manchester United, Ajax z Nizozemska, Flamengo z Brazílie a národních týmů z Anglie, Skotska a Norska.

Ramaekers, šéf Jax Alix & Associates, firmy, která se specializuje na reformy velkých mezinárodních firem, byl ustanoven ředitelem Umbro v únoru 1998 s úkolem restrukturalizovat firmu a zlepšit její ziskovost. "Umbro mělo velkou fotbalovou značku a sponzorovalo některé z nejlepších světových týmů a hráčských hvězd. Ale společnost se rozšiřovala a obchodovala příliš agresivně. Nestačila s hotovostí a upadla do neplacení svých dluhů," řekl Ramaekers. "Museli jsme zavést kontrolu výdajů, vypracovat zkušební plán, jednat s věřiteli společnosti, uzavřít zpracovatelská zařízení a licencovat prodej výrobků v klíčových oblastech světa."

"Po úspěšném zvratu obchodu," řekl, "jsme najali Salomon Smith Barney, aby prozkoumal strategické alternativy, čehož výsledkem byla naše volba firmy Doughty Hanson, jako nejvhodnějšího kupce. Reforma a prodej budou znamenat, že věřitelům firmy bude zcela zaplaceno a akcionáři dostanou peníze za jejich investice."

"Věřím, že kombinace stávajícího a nového vedení, spolu s finančním zázemím Doughty Hanson, zajistí pro byznys Umbro úspěšnou budoucnost."

Umbro Holdings má pobočky ve Velké Británii, Německu, Francii a Hongkongu a má licenční dohody v dalších 52 zemích. V roce 1998 měla příjmy asi 400 miliónů USD.

Umbro International se sídlem v Greenville v Jižní Karolíně, si změnila svůj název zpět na Stone Manufacturing Company, jak se jmenovala v době svého založení jako rodinného podniku v roce 1933. Společnost bude pokračovat ve výrobě pánského spodního prádla, kterou se zabývala, než v roce 1992 koupila světové zájmy Umbro.

Ramaekers řekl, že brzy odstoupí z funkce ředitele Stone Manufacturing, aby mohl plnit úkoly při reorganizaci jiné firmy, jako šéf firmy JA&A, specializované na obracení firem s finančními problémy k ziskovosti. Dříve již vedl reorganizace v National Car Rental System, Inc., Medical Resources Inc., Cardinal Industries, Inc. a AM International. ots Original Text Service: Umbro International Inc./Stone Manufacturing Company Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Mike Millican z Robert Marston Corporate Communications (USA) 212-371-2200, pro Umbro International Inc.-Stone Manufacturing Company

Klíčová slova Umbro

Zpracovatelský a výrobní průmysl