Konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami je inspirativní i pro vystavovatele

Praha 4. února 2020 (PROTEXT)

Stejně jak postupně stále roste počet účastníků konference INSPO, přibývá také vystavovatelů. Vše nasvědčuje tomu, že jubilejní 20. ročník, který se uskuteční 28. března v Kongresovém centru Praha, překoná loňský rekord 38 organizací, které předvedly širokou škálu pomůcek, aplikací, programů a služeb pro uživatele s různým zdravotním postižením. Nebude mezi nimi chybět ani olomoucká společnost PETIT, jejíž představitel Jiří Menšík tvrdí, že INSPO je nejlepší možnost, jak se seznámit se současnými trendy ICT pro lidi s postižením.

"Konference INSPO se aktivně účastníme od jejích počátků. Na této akci jsme se mohli vždy setkat s velkým množstvím lidí zapálených do technologií, které mohou lidem s postižením usnadnit život. Účastníci konference se zde mohou seznámit s novinkami a na vlastní kůži si je i vyzkoušet. Konference je inspirativní pro všechny zúčastněné a mnohdy jsme zde získali cenné podněty, které jsme pak použili při vývoji našeho software," říká Jiří Menšík.

K tradičním vystavovatelům patří také výrobní družstvo invalidů Spektra. "Na konferenci se setkáváme s návštěvníky z řad odborné veřejnosti a je to pro nás výborná příležitost, jak navázat nové kontakty. A to tím spíše, že význam konference INSPO rok od roku stoupá," uvádí Tereza Vernerová.

Ve výstavní části se objeví ale i několik nováčků, například Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. Ten nabídne informace o podmínkách, za kterých mohou získat lidé se zdravotním postižením stipendium nebo pomáhající organizace grant.

Seznam všech dosud potvrzených vystavovatelů i program konference se nachází na www.inspo.cz/inspo-2020. Zatímco program je již zaplněn, ve výstavní části ještě zbývá volný prostor. Zájemci se mohou hlásit na info@helpnet.cz.

Pro účastníky je důležitá informace, že do 15. února platí zvýhodněné ceny 500 Kč, účastníci

s průkazem ZTP, ZTP/P a TP a jejich osobní asistenti zaplatí jen 250 Kč. Přihlásit se mohou na www.inspo.cz/registrace.

Kontakt:

Jaroslav Winter

BMI sdružení, z.s.

E: winter@brezen.cz

Alfréd Schubert

Account Assistant

E: alfred.schubert@prkonektor.cz

Klíčová slova ČR-menšiny-počítače-služby-handicapovaní-INSPO-BMI sdružení-PETIT-firmy

Služby, cestovní ruch
IT, telekomunikace
Média, společnost a životní styl