Společnost Risen Energy oznámila, že její první rozsáhlá pozemní elektrárna se sledovacím systémem byla připojena k rozvodné síti v Kazachstánu

Ning-po (Čína) 22. ledna 2020 (PROTEXT/PRNewswire)

Solární elektrárna o výkonu 50 MW v Kazachstánu (PRNewsfoto/Risen Energy Co., Ltd)

Společnost Risen Energy Co., Ltd. nedávno oznámila, že její projekt solární elektrárny o výkonu 50 MW v Kazachstánu byl úspěšně připojen k rozvodné síti. První rozsáhlá pozemní elektrárna, která je napojena na rozvodnou síť v Kazachstánu, je jako realizovaný projekt významným mezníkem spolupráce mezi Kazachstánem a Čínou v odvětví obnovitelné energie.

Stavba byla zahájena v polovině roku 2019 a připojení zařízení k síti, které se nachází v Chulakkurganu v Kazachstánu, trvalo jen o něco více než půl roku. Společnost Risen Energy poskytla pro projekt polykrystalické komponenty o výkonu 330 W a postavila také novou pomocnou stanici o napětí 110 kV a elektrické vedení o napětí 110 kV, aby byl zajištěn hladký provoz a úspěšné dodání projektu.

Risen Energy je první čínský fotovoltaický podnik, který investoval do výstavby solární elektrárny v Kazachstánu. Díky výhodám svých jedinečných produktů a lokalizační strategii investovala společnost Risen Energy do mnoha elektráren v zemi a úspěšně získala tržní výhody a kapitálové preference. Významné jsou dva projekty solárních elektráren s instalovaným výkonem 40 MW a 50 MW, které získaly finanční podporu Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD). Tyto dva projekty se staly hybnou silou mezinárodní expanze společnosti.

Od zavedení čínské iniciativy Pásu a cesty se společnost Risen Energy neustále rozšiřuje na zahraniční trhy. Kromě Kazachstánu provozuje společnost také obchodní činnost na Ukrajině, ve Vietnamu a dalších zemích, čímž zvyšuje investice do rozvoje solárních elektráren po celém světě a zároveň podporuje globální transformaci energie a čistý rozvoj.

Prezident společnosti Risen Energy Xie Jian řekl: „Úspěšné připojení projektu k síti posílilo naši pověst na trhu v Kazachstánu a také posílilo konkurenceschopnost a vliv na dalších trzích v rámci iniciativy Pásu a cesty. Budeme pokračovat ve zlepšování našich inovačních technologií, zkoumání nových trhů, posilování spolupráce se všemi partnery a dodávání vyspělých solárních technologií a produktů na více trhů doma i v zahraničí a budeme se podílet na modernizaci globální energetické struktury".

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1078994/50MW_power_station.jpg

KONTAKT: Tina Feng, +86-574-59953077