Inovativní technologie v PWO ve Valašském Meziříčí

Valašské Meziříčí 16. ledna 2020 (PROTEXT)

Společnost PWO Czech Republic je součástí německého koncernu PWO, který po celém světě zaměstnává přes 3300 lidí, z toho v závodě ve Valašském Meziříčí přes 650 zaměstnanců. Je dominantním výrobcem nástrojů a významným dodavatelem plechových výlisků a sestav pro automobilový průmysl. Svým zákazníkům nabízí komplexní služby v oblasti vývoje, konstrukce, výroby nástrojů a montáže kovových komponentů a sestav.

V úterý 21. ledna 2020 bude v PWO Czech Republic a.s. ve Valašském Meziříčí slavnostně uveden do provozu nový 2500t lis Schuler. Tato investice, která je vyvrcholením páté etapy výstavby v PWO Czech Republic a.s., dosahuje výše téměř 14 mil. EUR. V současné době se jedná o největší a nejdražší lis v rámci koncernu PWO a o první lis této velikosti v našem regionu. Transport této jedinečné technologie neunikl v srpnu loňského roku pozornosti médií. Pro přepravu nejtěžších dílů lisu, beranu a stolu lisu o hmotnostech 165 a 162 tun byly zorganizovány dva nadměrné a těžkotonážní transporty napříč Německem a Českou republikou.

Unikátnost tohoto lisu spočívá v tzv. TwinServo technologii (TST), opatřené čtyřmi elektricky synchronizovanými motory ve sklepní části lisu. Tato revoluční technologie nabízí nespočet výhod, jakými jsou například menší nároky na prostorovou zastavěnost, vyšší tuhost stroje, lepší průběh pracovní energie lisu, možnost mimostředného zatížení lisu, snížení hlučnosti a řada dalších.

Tato zásadní investice představuje významné zefektivnění výroby. Umožní tak další růst firmy a uspokojení náročných potřeb zákazníků v oblasti automotive.

Účast na tomto slavnostním aktu, obohaceném o akrobatické vystoupení, přislíbili kromě německého vedení koncernu PWO také starosta města Valašské Meziříčí, Bc. Robert Stržínek.

Ve Valašském Meziříčí, dne 16.1.2020.

PWO Czech Republic a.s.

Valašské Meziříčí