Organizace YPO zvolila Anastasiose (Tassose) Economou předsedou YPO pro rok 2020 a 2021

Dallas 2. prosince 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

YPO, přední světová organizace výkonných ředitelů, oznámila zvolení Anastasiose (Tassose) Economou do nejvyšší volené funkce YPO, předsedy představenstva YPO pro rok 2020 a 2021.

Pan Economou je 69. členem, který zastává tuto funkci, a nahradí současnou předsedkyni organizace YPO Elizabeth Zucker. Své funkční období zahájí 1. července 2020.

Economou je členem organizace YPO v Monaku a je zakladatelem a generálním ředitelem společnosti iGroup. IGroup se zaměřuje na odvětví, která jsou na nižší úrovni hospodářského cyklu, a investuje do nich. Mezi průmyslová odvětví, ve kterých iGroup primárně působí, patří lodní doprava, technologie, lihoviny, nemovitosti a biotechnologie.

„Organizace YPO je mi velmi drahá, je to má druhá rodina," říká Economou. „Vážím si našich hodnot a času, který spolu trávíme. Je to pro mě čest, že jsem byl vybrán, abych sloužil YPO dále z pozice předsedy, a těším se, že budu moci sloužit této rodině a ještě více přiblížit YPO všem členům této organizace."

Předsedu YPO volí členové představenstva této organizace. Economou pokračuje v odkazu zakladatele a prvního prezidenta YPO Raye Hickoka, který stanovil standard pro vedení členů organizace.

„Tassos přináší do role předsedy YPO neuvěřitelnou kombinaci obchodního ducha, zkušeností s YPO a energetickou osobnost, o které vím, že bude mít na naši organizaci úžasný dopad," uvedla paní Zucker. „Práce s ním v příštím roce pro mě bude velkým potěšením i ctí."

Economou vstoupil do organizace YPO v roce 2005 a je aktivním členem na lokální, regionální a globální úrovni. Zastával více než 25 vedoucích pozic.

Je zvoleným ředitelem rady YPO a v současné době slouží jako předseda Rady pro členství, spolupředsedou Výboru pro místní a regionální organizace a členem Výboru pro strategii a finance. Je také členem Modelu místních organizací a pracovních skupin pro výtečnost a rozmanitost.

Economou získal v roce 2017 ocenění Alexander L. Cappello, což je nejvyšší vyznamenání organizace YPO v oblasti služeb pro rozvoj členství. V témže roce byl za práci v evropském regionu oceněn cenou Nejlepší z nejlepších organizace YPO. Tassos je také tvůrcem programu mezinárodních lídrů YPO LAB (Leaders Across Borders), kde členové inspirují své vrstevníky vyprávěním příběhů, které změnily jejich život.

O organizaci YPO

YPO je celosvětově působící organizace s více než 28.000 výkonnými řediteli ve více než 130 zemích, vedená přesvědčením, že svět potřebuje lepší vůdce. Členové YPO se navzájem inspirují a vyzývají na základě otevřeného sdílení a důvěry v rozmanité komunitě. Členské společnosti jsou diverzifikovány mezi průmyslová odvětví a typy podniků, zaměstnávají více než 22 milionů pracovníků na celém světě a generují roční tržby ve výši 9 bilionů USD. Pro více informací navštivte webové stránky ypo.org.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1029464/YPO_Logo.jpg

KONTAKT: Amy Reid, areid@ypo.org, +1 646 678 0575 (Spojené státy), nebo Angela Mers, amers@ypo.org, +1 415 298 8534 (Spojené státy), nebo Serena Marchionni, smarchionni@ypo.org, +34 69 990 3472 (Evropa)

Klíčová slova USA-Svět-hospodářství-finance-YPO

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)