Počet lidí s půjčkou na Zonky dosáhl 50 000

Praha 25. listopadu 2019 (PROTEXT)

Celkový počet lidí, kteří si vzali půjčku na Zonky, překonal hranici 50.000. Zonky roste také v dalších ukazatelích. Objem půjček se blíží hranici 9,5 miliardy korun a jejich počet zaznamenal v říjnu téměř 50 % meziroční nárůst. Řada lidí si na Zonky půjčuje opakovaně. Průměrná výše půjčené částky je 145.000 korun. Lidé si nejvíce půjčují na refinancování půjček, rekonstrukci či vybavení domácnosti a koupi automobilu.

"Zonky roste ve všech klíčových ukazatelích. V počtu i objemu nových úvěrů jsme dnes dokonce větší než některé banky. Zvyšuje se také náš podíl na trhu spotřebitelských úvěrů, aktuálně jsme na 4,26 %. Naším cílem je navýšit tento podíl do dvou let na 10 %," říká generální ředitel Zonky Pavel Novák.

Zonky je pro zájemce o půjčku jednou z prvních možností díky rychlému a jednoduchému vyřízení půjčky a individuálnímu přístupu. Svým klientům posílá peníze už do 5 minut po podepsání smlouvy. Půjčku díky tomu lidé i podle průzkumu IPSOS vyřídí rychleji než v bance, kde celý proces vyřízení půjčky trvá průměrně téměř šest dní, zatímco na Zonky mají zákazníci vše vyřízeno v průměru během jednoho dne.

Zonky.cz je unikátní česká peer-to-peer (P2P) služba, která spojuje lidi, kteří chtějí nejvýhodnější půjčku na trhu, s lidmi, kteří chtějí chytře zhodnotit své úspory. Díky tomu, že Zonky funguje online, zařídí půjčku levněji než v klasické bance a klient nemusí nikam chodit. Vše si zařídí online za pár minut a peníze na účtu má už za pět minut. Nepotřebuje žádného ručitele, nemusí se bát skrytých poplatků a kdykoliv může půjčku splatit předčasně zdarma. Stejně jednoduše můžete pomocí počítače nebo telefonu své peníze investovat se solidním výnosem. Celá služba funguje naprosto anonymně a pod dohledem České národní banky. Zonky patří do finanční skupiny PPF a lidé si už zde půjčili téměř 10 miliard korun. V letošním roce získalo Zonky ocenění Nejdůvěryhodnější značka, a to v kategorii Poskytovatelé mimobankovních půjček. O vítězích jednotlivých kategorií rozhoduje široká veřejnost v celonárodním průzkumu.

Kontakt pro média:

Jan Sladovník