Živé vysielanie 27. novembra o 19:45: Felwine Sarr bude hovoriť na tému "Ako zabezpečiť prosperitu pre väčšinu ľudí a nie len pre pár vyvolených?"

Viedeň 22. novembra 2019 (PROTEXT/ots)

Tipping Point Talk 04 nadácie ERSTE Foundation pri príležitosti osláv 200. rokov sporiteľných bánk v Rakúsku

V stredu 27. novembra v divadle Odeon prednesie Felwine Sarr (profesor ekonómie na univerzite Gastona Bergera v Saint-Louis / Senegalu) prednášku v rámci "Tipping Point Talk 04 - AUDACITY (ODVAHA)". Vo svojej knihe "AFROTOPIA" sa Sarr zaoberá súhrou medzi ekonomikou, spoločnosťou a kultúrnymi základy pre prijímanie rozhodnutí v oblasti hospodárstva holistickým spôsobom.

Akcia bude vysielaná v anglickom a francúzskom jazyku (so simultánnym tlmočením do angličtiny). Živý prenos prednášky bude k dispozícii na webovej stránke https://erstestiftung.streaming.at/20191127 a pobeží od 19:45 do približne 22:45.

Program:

Privítanie - Boris Marte, podpredseda predstavenstva nadácie ERSTE Foundation

"Tipping Point Talk 04 AUDACITY (ODVAHA)"

Felwine Sarr: "Ako zabezpečiť prosperitu pre väčšinu ľudí a nie len pre pár vyvolených?".

Diskusia s nasledujúcimi osobnosťami:

• Christoph Badelt, riaditeľ Rakúskeho inštitútu pre hospodársky výskum (WIFO) vo Viedni

• Nikolaus Griller, predseda výboru akcionárov firmy Gebauer & griller Kabelwerke, viceprezident Siete mladých podnikateľov (JI) Federácie rakúskeho priemyslu (IV) vo Viedni

• Sergiu Manea, generálny riaditeľ banky Banca Comercială Română (BCR) v Bukurešti

•Shalini Randeria, rektorka Inštitútu humanitných štúdií (IWM) vo Viedni

• Felwine Sarr, profesor ekonómie na univerzite Gastona Bergera v Saint-Louis / Senegal

• Sigrid Stagl, riaditeľka Inštitútu ekologického hospodárstva na Viedenskej univerzite

• Ivan Vejvoda (riaditeľ), odborný asistent na Inštitúte humanitných štúdií (IWM) vo Viedni

Séria prednášok "Tipping Point Talks", ktoré organizuje nadácia ERSTE Foundation, je jej príspevkom k tohtoročnému 200. ročnému výročiu založenia rakúskej banky a sporiteľne Erste Bank and Sparkassen. Doteraz prebehli tri prednášky. V marci sa predstavil Francis Fukuyama, v máji Timothy Snyder a v septembri Marietje Schaake. Moderátorkou série prednášok "Tipping Point Talks je Verena Ringler.

Prednáška Tipping Point Talk 04 sa uskutoční v spolupráci s überMorgen - Der Gesellschaftspolitische Diskurs, spoločného projektu Federácie Rakúskeho priemyslu, Červeného kríža a nadácie ERSTE Foundation.

www.übermorgen.at

O nadácii ERSTE Foundation:

Ako hlavný akcionár skupiny Erste Group, zaisťuje nadácia ERSTE Foundation nezávislú budúcnosť jedného z najväčších poskytovateľov finančných služieb v strednej, východnej a juhovýchodnej Európe. A ako nadácia rakúskej sporiteľné banky sa snažíme prispievať k všeobecnému blahu a investujeme časť našich dividend do regiónov, kde skupina Erste Group podniká. Posilňujeme občiansku spoločnosť, investujeme do spoločenskej inovácie a podporujeme súčasnú kultúru v Európe.

www.erstestiftung.org

Dotazy a kontaktné informácie:

Tipping Point Talks Communication

Thomas Goiser

thomas@goiser.at

ERSTE Foundation Communication

Maribel Königer

maribel.koeniger@erstestiftung.org

Klíčová slova Rakousko-finance-média-sociální-Die ERSTE österreichische Spar-Casse Privatstiftung

Evropa, EU, NATO (es)

Média, společnost a životní styl
Finance, ekonomika