ČTK vydává speciální magazín k 30 letům svobody

Praha 11. listopadu 2019 (PROTEXT)

Česká tisková kancelář vyrobila k 30. výročí listopadových událostí roku 1989 ve své PR divizi Protext dosud největší tištěný speciální magazín nazvaný "30 let svobody, 30 let svobodného podnikání". Má celkem 76 stran a vyjde 15. listopadu při příležitosti konference "30 let svobody", kterou ve stejný den pořádá Senát Parlamentu České republiky.

"Využili jsme vzácné příležitosti, že se horní komora parlamentu - Senát - rozhodla toto významné výročí 30 let od sametové revoluce připomenout a uspořádala k němu obsahově velmi výraznou konferenci," řekl generální ředitel ČTK Jiří Majstr.

K základnímu sloganu konference přidala ČTK podtitul "30 let svobodného podnikání" a oslovila významné a zajímavé firmy a podnikatele, aby se v této publikaci představili. "Nebo připomněli, že svou prací, produkty a službami, svým vnímáním trhu nebo celé společnosti přidali do vznikající mozaiky svůj otisk," dodal ředitel strategie a rozvoje ČTK Jaroslav Kábele.

Jedním ze základních přínosů Listopadu 89 bylo podle předsedy Senátu Parlamentu ČR Jaroslava Kubery otevření možnosti svobodného podnikání a volného trhu, a tedy i nastartování hospodářské prosperity země. "Senát si toto výročí připomíná odbornými konferencemi a akcemi pro veřejnost, ale také jsem do Prahy pozval předsedy parlamentů zemí visegrádské skupiny, protože změny, které se udály v roce 1989, přinesly svobodu celému regionu střední Evropy," dodal Kubera.

Na konferenci, která se bude konat 15. listopadu v Senátu, se bude debatovat o proměnách, kterými česká společnost za 30 let prošla. "Kam jsme se posunuli na poli technologií, jestli jíme a pijeme lépe, jaký je náš vztah k armádě, jak se staráme o svou minulost, čím to, že mladí mají stále chuť jít kupředu," přiblížil zaměření konference jeden z jejích organizátorů, 1. místopředseda Senátu Jiří Růžička. ČTK zajistí i živý videopřenos z konference, který bude dostupný na webu ceskenoviny.cz.

Magazín je pro čtenáře zdarma a bude distribuován v Senátu na konferenci 30 let svobody, ale i poštou významným klientům ČTK, a to jak těm, kteří odebírají zpravodajský servis, tak těm, kteří využívají PR servis Protext pro publikování vlastních tiskových zpráv.

K dispozici je také on-line verze jako speciální příloha na zpravodajském webu ČTK Českénoviny.cz; zde je také kompletní tištěný magazín ke stažení ve formátu PDF.

ČTK počítá s tím, že po konferenci a oslavách 17. listopadu magazín aktualizuje a přeloží do angličtiny, aby ho mohla distribuovat i do ciziny, obzvláště na české ambasády a česká centra v zahraničí.

Klíčová slova ČR-historie-média-senát-hospodářství-ČTK-1989-firmy

Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl
Finance, ekonomika