Umění C. G. Junga - výjimečný dárek pro milovníky vizuálního umění

Praha 11. listopadu 2019 (PROTEXT)

V bohatě ilustrovaném díle najdete zakládající osobnost oboru psychologie Carla Gustava Junga jako umělce, který zvládá od kresby přes knižní malby, obrazy i dřevěné a kamenné sochy.

C. G. Jung sám nikdy nechtěl být považován za umělce. Přestože za svého života zařazoval do některých svých děl ilustrace, vždycky se staral o to, aby jako jejich tvůrce zůstal v anonymitě. Kniha Umění C. G. Junga představuje unikátní soubor 250 barevných reprodukcí, jejichž autor je tvůrce s neobyčejnou imaginací, smyslem pro kompozici, figuru a barvy. Obrazy jsou doplněny úvodními studiemi, které se zaměřují na kořeny Jungova výtvarného projevu, na souvislosti s jeho teorií mandal, na Jungův profil jako umělce, sběratele i diváka.

Váz., 272 str., 777 Kč

ISBN: 978-80-262-1535-6