Běžecký seriál RunTour zažil letos velmi úspěšnou sezónu a pro rok 2020 mění generálního partnera!

Praha 11. listopadu 2019 (PROTEXT)

Seriál běžeckých závodů Česká pojišťovna RunTour vznikl jako běžecká akce pro rodiny s dětmi, hobíky a začátečníky v roce 2011. Cílem bylo zvednout z gauče co nejvíce běžců a ukázat jim radost z běhání. Za osm let existence s RunTour běželo více než 160 000 běžců - malí, velcí, veteráni, zkušení, začátečníci. Běžci všech věkových kategorií, národností, kultur. V letošní sezóně s RunTour běželo 18 500 běžců v osmi městech po celé České republice, na charitu se vybralo 1 750 000 Kč a oceněno bylo 400 věrných běžců, tzv. zlatých RunTour Masterů!

Loňská sezóna byla velmi úspěšná a vytvořila skvělé zázemí pro budoucí roky. V roce 2020 odstartuje totiž již devátý ročník tohoto běžeckého seriálu, do kterého přibude nový závod v Karlových Varech. Pro RunTour také začíná nová etapa, se kterou přichází i nový generální partner. "Jsme velice rádi, že do nové etapy vstupujeme společně s Pojišťovnou VZP, a. s., jakožto novým generálním partnerem RunTour. Tato spolupráce nám přináší nové možnosti a nové benefity pro běžce. Děkujeme za důvěru a těšíme se na společné roky," vysvětluje ředitel závodu Jan Dvořák.

Pojišťovna VZP, a. s., (PVZP) je ryze česká univerzální neživotní pojišťovna. Svým klientům nabízí nejen produkty "občanského pojištění" - cestovní pojištění, pojištění vozidel, majetku (domy, byty domácnosti) a odpovědnosti, úrazové pojištění dětí i dospělých či pojištění závažných onemocnění, ale zaměřuje se také na komerční zdravotní pojištění cizinců a pojištění podnikatelů, firem a zdravotnických zařízení. Jejím jediným akcionářem je Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky (VZP), tedy největší zdravotní pojišťovna v ČR. Přes podobné zkratky je mezi oběma pojišťovnami jasný rozdíl ? PVZP nabízí komerční pojištění lidí a firem proti nejrůznějším situacím, VZP poskytuje veřejné zdravotní pojištění.

V mnoha projektech ovšem PVZP a VZP spolupracují.

"Mám velkou radost, že jsme generálním partnerem rodinného běžeckého seriálu RunTour, kterého se účastní desítky tisíc zkušených i nadšených běžců. Podporujeme většinou spíš menší sportovní akce, proto je pro nás RunTour velkou výzvou," říká Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva PVZP. „Sama mám sport ráda a vím, jak člověku dokáže pomoct rozvíjet vlastní schopnosti i vztahy s ostatními lidmi,“ dodává.

Od roku 2020 se tedy seriál bude celým názvem označovat jako PVZP RunTour. Jednou z největších předností této spolupráce bude fakt, že každý běžec na RunTour bude v rámci startovného pojištěný proti úrazu. Nadále budeme také ze startovného přispívat na charitativní subjekty. Novinkou ale bude, že těchto subjektů bude v jednom roce více. Nepomůžeme tak jen jedné nadaci, ale hned několika!

RunTour se během let stala závodem nejen běžeckým, ale i charitativním. Na různé charitativní subjekty se díky běžcům a Nadaci České pojišťovny vybralo více než osm milionů korun! Pomohli jsme dětem v Nemocnici Motol, nevidomým běžcům z Nadace Leontinka, zakoupili jsme speciální monitor pro boj s asfyxií do porodnice U Apolináře. Ukázali jsme běžcům, že má smysl RunTour běžet. A to nejen pro sebe, ale hlavně pro druhé. Pro spoustu běžců se tento běžecký seriál stal vstupní branou do běžeckého světa, pomohl jim překonat překážky, nalézt to, co je baví a naplňuje. To vše po boku s generálním partnerem, který tyto úspěchy umožnil, Českou pojišťovnou. Díky ní se tisíce běžců každoročně radovalo z krásných medailí, typických zlatých RunTour koulí, fotografií zdarma, čekalo na ně skvělé zázemí se vším, co potřebovali, mohli se najít v reportážích ze závodů a sdílet svoji radost s vodiči, moderátory a celým RunTour týmem.

Každá etapa ale končí, i tato. Česká pojišťovna se po osmi letech rozhodla odejít z RunTour. My bychom ji tímto z celého srdce chtěli poděkovat za všechna léta, která jsme společně přiváděli lidi k běhání. Za všechny běžce, kteří v běhání nalezli radost a mnohdy i více. Za všechny prostředky, díky kterým jsme mohli závody vylepšovat a posouvat kupředu. Děkujeme!

Registrace pro rok 2020 budou spuštěny 11. listopadu v 11:11 na webu www.run-tour.cz. Přijeďte se i vy na vlastní kůži přesvědčit, že RunTour je radost běžet!

Klíčová slova ČR-kondice-běh-RunTour

Média, společnost a životní styl