V csMODULAR věří v budoucnost modulárního stavitelství

Praha 5. listopadu 2019 (PROTEXT)

Co bylo impulzem ke vzniku Československé asociace modulární výstavby (csMODULAR)? Proč je modulární výstavba trendem budoucnosti? Jaké přináší výhody? Má modulární výstavba nějaké limity? Na tyto a další otázky se pokusí odpovědět řečníci konference nazvané MODULÁRNÍ SVĚT 2019: BUDOUCNOST MODULÁRNÍ ARCHITEKTURY A STAVITELSTVÍ. Ta se uskuteční již v úterý 26. listopadu v Praze.

V rámci programu konference MODULÁRNÍ SVĚT 2019 se představí celá řada řečníků. O své praktické zkušenosti s modulární architekturou se podělí architekt Michal Krištof z ateliéru CHYBIK+KRISTOF, kteří letos obdrželi prestižní mezinárodní cenu Design Vanguard 2019, udělovanou každoročně časopisem Architectural Record z New Yorku jako mezinárodní cenu pro mladé architekty.

"Kromě pohledu architektů na modulární výstavbu se modulárního stavitelství dotkneme také z pohledu jejich výrobců a zapomenout nesmíme ani na názory z řad investorů a developerů, kteří mnohdy ještě nedokážou výhody modulární výstavby docenit, mají vůči ní předsudky nebo nezřídka o tomto typu výstavby nevědí nebo nemají dostatek informací. A právě tyto informace jim chce konference MODULÁRNÍ SVĚT 2019 zprostředkovat," říká k programu konference její programová ředitelka Libuše Kameníčková.

Na programu konference samozřejmě nebude chybět ani prezentace představující důvody založení i vize a směřování nově vzniklé Československé asociace modulární výstavby. Program doplní také pohledy investorů a developerů, kteří již s modulární výstavbou koketují, nebo dokonce ti, kteří ji ve svých projektech již využili.

"Rádi bychom, aby se co nejvíce firem, od architektů a projektantů, přes výrobce a jejich subdodavatele, až po developery a investory, zapojilo do aktivit nově vzniklé Československé asociace modulární výstavby," říká Martin Hart, předseda představenstva spolku csMODULAR a dále dodává: "Spolek Československé asociace modulární výstavby (csMODULAR) byl založen za účelem sdružování firem, společností a fyzických osob, které jsou svou činností zaměřeny na návrh, výrobu a montáž modulárních staveb nebo jsou s tímto oborem nějak spojeny, a to s cílem prosazovat společné zájmy a názory všech členů spolku. Účelem spolku je také popularizace modulárního stavebnictví, propagace, podpora, vzdělávání a jiné aktivity v oblasti návrhu, výroby a montáže modulárních staveb, a dalších aktivit s tím spojených." Mise csMODULAR úzce souvisí s okruhy činnosti spolku, jenž má csMODULAR ukotveny ve stanovách.

Mezi hlavní okruhy činností asociace patří trvale rozvíjet povědomí o modulární výstavbě, vytvářet metodiky a standardy potřebné pro praxi, spolupracovat s veřejnou správou při přípravě a zavádění potřebné legislativy a standardizace, popularizovat, vzdělávat a školit odbornou veřejnost, spolupracovat se středními, vysokými školami a dalšími odbornými organizacemi, spolupracovat s mezinárodními organizacemi a využívat získaných informací a zkušeností a přinášet nové trendy do ČR a SR.

"Vizí asociace csMODULAR je docílit toho, aby modulární výstavba byla všeobecně pozitivně vnímána, aby se podařilo vytvořit povědomí o modulární výstavbě jako nedílné součásti současného i budoucího stavitelství," říká architekt Petr Vaněk, toho času místopředseda představenstva csMODULAR a dále doplňuje, že: "důležité pro csMODULAR bude získat kredit a prosadit asociaci jako respektované profesní a odborné seskupení a vybudovat značku csMODULAR jako synonymum pro kvalitní modulární stavitelství tak, aby se csMODULAR stal plnohodnotným partnerem při vyjednávání se státní a veřejnou správou, a aby hájil zájmy svých členů i celého oboru modulárního stavitelství."

CO?

MODULÁRNÍ SVĚT 2019: BUDOUCNOST MODULÁRNÍ ARCHITEKTURY A STAVITELSTVÍ

KDY?

úterý 26. listopadu 2019 od 9:30 do 17:00

KDE?

Hotel Occidental, Na Strži 1660/32, 140 00 Praha, Česko

Program a on-line registrace na konferenci: http://bit.ly/csMODULAR

Více info o asociaci: http://www.csMODULAR.org

Kontakt:

Petr Vaněk

místopředseda představenstva spolku

Československá asociace modulární výstavby, z.s.

e-mail: vanek@csmodular.org

Klíčová slova ČR-architektura-stavby-Československá asociace modulární výstavby

Stavebnictví, bydlení a reality