CCA Group bude spravovat informační systém Katastru nemovitostí

Praha 5. listopadu 2019 (PROTEXT)

CCA Group zvítězila ve výběrovém řízení na poskytování pozáruční podpory systému správy dokumentů (DMS) pro Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK).

"Pro ČÚZK pracuje CCA Group od roku 2017, poskytuje mu služby na podporu a rozvoj DMS systému. Jsme velmi rádi, že můžeme pokračovat v práci na tomto klíčovém informačním systému," řekl generální ředitel CCA Group Jan Mareš.

DMS systém je pro ČÚZK klíčovým informačním systémem. Je instalován v centrální IT infrastruktuře, která zajišťuje jeho vysokou dostupnost a nepřetržitý provoz bez výpadků.

DMS zajišťuje digitalizaci "Sbírky listin" jako součásti dat Informačního systému Katastru nemovitostí (ISKN) a také veškerou práci s digitálními dokumenty ve Sbírce. Umožňuje dálkový přístup a tím možnost pořídit plně právně validní digitální dokumenty ze Sbírky listin i z ISKN také elektronicky. V rámci projektu je řešena i problematika archivace a dlouhodobého uložení dokumentů.

DMS zpracovává přibližně 110 miliónů dokumentů a využívá cca 175 TB datového prostoru.

Profil společnosti CCA Group

Produkty a služby

CCA Group je předním poskytovatelem informačních systémů v České republice se zaměřením na vývoj aplikací na míru, systémovou integraci, IoT, správu dokumentů a business intelligence.

Na trhu IT služeb působí od roku 1991 a je zavedenou firmou se zastoupením Praze, Plzni a Brně. CCA je původem zkratkou slov Computer, Consultancy and Applications, které do současnosti popisují hlavní pilíře poskytovaných služeb.

Technologie

CCA Group trvale sleduje a zkoumá poslední trendy IT technologií, softwarových aplikací a pracuje s nejmodernější technikou na trhu. Z tohoto důvodu dokáže plnit požadavky zákazníků a nabízet moderní řešení, které jim zpřehlední a usnadní práci. Jako nezávislý integrátor softwaru a hardwaru spolupracuje s vedoucími poskytovateli řešení a je předním lokálním partnerem společností Oracle Czech s.r.o. a MICROSOFT s.r.o.

Oficiální stránky: www.cca.cz

Kontakt pro média: Ivo Měšťánek, CHM Communications, mail: mestanek@chmc.cz