Tenisový turnaj Kinder+Sport Tennis Trophy International Master 2019

Monako 21. října 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

The young tennis players of the Kinder+Sport Tennis Trophy

Posledními odehranými sety skončil další ročník mezinárodního tenisového turnaje oslavujícího fair play, respekt a přátelství. Konal se ve dnech 17. až 20. října ve špičkovém centru Monte-Carlo Country Club, kde se hraje turnaj ATP.

Finále v Monaku je završením mezinárodní mezinárodního projektu, který byl zahájen na začátku roku 2019 a zúčastnilo se ho 17 875 dětí ze 13 zemí světa, včetně, mimo jiné, Rakouska, Běloruska, Bulharska, Německa, Irska, Izraele, Itálie, Lucemburska, Malty, Monaka, Polska, Ukrajiny a Maďarska, které odehrály 172 turnajů.

Každoročně se počet účastníků zvyšuje, ale duch celé akce zůstal i letos, kdy proběhl již třetí ročník, stejný a je dokonalým odrazem poslání a filozofie pohybového projektu organizace Kinder Joy. I proto je Tennis Trophy mnohem více než jen sportovní soutěží. Je to projekt, který podporuje hodnoty, jako jsou důvěra v sebe samého i v ostatní, integrace, přátelství a respekt.

V letošním roce tyto důležité hodnoty podpořil i výjimečný ambasador, chorvatský tenista Ivan Ljubičić, bývalá světová trojka žebříčku ATP, který je známější spíše pod přezdívkou "Ljubo".

Čtyřdenního finále se zúčastnilo 94 hráčů ve věku 9 až 12 let, kteří uspěli v národních kolech a hráli proti sobě. Zápasy se hrály bez rozhodčích a mladí hráči měli řadu příležitostí ze sebe nejen vydat maximum, ale také si zápasy užít, a to v duchu fair play a se silným zaměřením na jejich další výchovu.

Ve finále byla k dispozici celá řada různých cen, včetně ceny za fair play (Fair Play Trophy), kterou mohl získat mladý tenista nebo tenistka, kteří prokázali nejlepšího sportovního ducha a smysl pro poctivost a fair play.

Tato iniciativa byla zahájena v roce 2006 v Itálii, na základě formátu, který vytvořila bývalá italská tenisová šampiónka Rita Grande, ve spolupráci s organizací Kinder Joy of Moving, s cílem podporovat aktivní životní styl a šířit lásku ke sportu mezi nové generace. V roce 2017 se tato iniciativa rozšířila i do zahraničí s cílem podporovat kladné stránky sportu a radost z pohybu na globální úrovni.

Pro získání dalších informací navštivte webové stránky KinderJoyofmoving.com.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1013354/KinderSport_Tennis_Trophy.jpg

Kontaktní informace:

Lucia Giampa

Lucia.GIAMPA@ferrero.com

Klíčová slova Monako-společnost-tenis-sporty-Kinder Joy of moving-Ferrero

Evropa, EU, NATO (es)

Média, společnost a životní styl