Společnost JA Solar získala od firmy Shin-Etsu Chemical licenční práva pro využití křemíkových destiček dopovaných galiem při výrobě solárních článků

Peking 11. října 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost JA Solar dosáhla dohody se společností Shin-Etsu Chemical v Japonsku o udělení licence na používání křemíkových destiček s příměsí galia pro aplikace solárních článků. Shin-Etsu Chemical vlastní řadu patentů na přidávání galia do křemíkových krystalů a využití krystalických křemíkových destiček typu P s příměsí galia pro výrobu solárních článků. Oficiální podepsání dohody se konalo nedávno v japonském Tokiu a zajistilo společnosti JA Solar práva duševního vlastnictví v různých zemích a regionech, na které se patenty vztahují.

Je dobře známo, že u solárních článků využívajících křemíkové destičky typu P s příměsí bóru dochází již při počátečním osvětlování k tzv. degradaci indukované světlem (LID). S přijetím struktury článků PERC se v posledních letech problém LID spojený se solárními články vyrobenými z křemíkových destiček s příměsí B stává vážnějším. Využití křemíkových destiček s příměsí galia může účinně zmírnit tento problém a zajišťuje stabilnější a lepší výkon solárních modulů sestavených ze solárních článků na bázi křemíkových destiček typu P při dlouhodobé výrobě energie.

Pan Jin Baofang, předseda představenstva společnosti JA Solar uvedl, že „využití křemíkových destiček s příměsí galia pro výrobu solárních článků rozhodně přináší lepší výkon solárních článků a fotovoltaických modulů a také zlepšení jejich dlouhodobé spolehlivosti. Protože je společnost JA Solar držitelem patentů na několik předních technologií v Číně a dalších zemích, včetně technologie oboustranných článků PERC, vždy využívala výhod a podporuje ochranu práv duševního vlastnictví. Velmi si vážíme, že společnost Shin-Etsu Chemical udělila společnosti JA Solar svá práva duševního vlastnictví na technologii krystalického křemíku s příměsí galia. Pro společnost JA Solar je to důležitý krok při zavádění pokročilých technologií a podpoře ochrany duševního vlastnictví v tomto odvětví. JA Solar bude i nadále vyvíjet a poskytovat vysoce výkonné solární produkty a řešení pro čistou energii pro své zákazníky na celém světě prostřednictvím technologických inovací a neustálého zlepšování výkonu."

KONTAKT: Xiaorui Sun, +86-10-6361-1888 x1698, bj.sunxr@jasolar.com

Klíčová slova Čína-Japonsko-energie-Shin-Etsu Chemical-JA Solar