Konference Prevence civilizačních chorob v Praze

Praha 7. října (PROTEXT)

Konference "Prevence civilizačních chorob" přiláká do Prahy světové odborníky

Alarmující statistiky poukazují na smutnou skutečnost. Žijeme sice déle, ale kvalita našich životů je značně zhoršená. Je spojena s bolestí a chronickými chorobami.

Každý třetí Čech onemocní rakovinou a každý čtvrtý na ni umírá.

Asistovaná reprodukce je o 30 % vyšší, ale věk rodiček se nezvyšuje. Alergie a astma se u dětí ztrojnásobily. Počet nemocných diabetem se za posledních 5 let zvýšil o dalších 15 %, což nyní představuje 10 % obyvatel České republiky. I záněty žaludku nebo žaludeční vředy postihují minimálně 10 % Čechů.

Zdravotní systém v České republice je extrémně zatížený, a stát to stojí stovky miliard korun ročně.

Existuje vůbec řešení? Ano. Diabetes je řešitelný v 80 % případů, minimálně jedné třetině onkologických chorob se dá předejít a i alergické projevy a astma lze významně ovlivnit. V 60 % případů se dá zabránit vzniku patologických změn v zažívacím traktu, a to jednoduchými postupy a opatřeními.

Česká naturopatická společnost ve spolupráci se Světovou naturopatickou federací (WNF) a Světovou zdravotnickou organizací (WHO) se podílí na celosvětové iniciativě Prevence vzniku civilizačních chorob (NCD) a pořádá v Praze dne 12. 10. 2019 konferenci na téma: Prevence civilizačních chorob za účasti světově známých odborníků.

Konference se koná v hotelu NH Prague City, Mozartova 261/1 v Praze 5 na Smíchově od 9 do 18 hodin a je určena jak odborníkům, tak i široké veřejnosti.

Vstupenky a detailní informace ke konferenci naleznete zde: www.naturopatickakonference.cz.

Naturopatická profese, která pracuje v konceptu "péče udržitelného zdraví" (z ang. sustainable healthcare), využívá mnoho osvědčených a vědecky podložených terapií a metodz oblastí přírodní a klinické nutriční medicíny.

Přijďte si poslechnout, jak s touto epidemií efektivně pracují zahraniční odborníci integrací různých odborných přístupů a disciplín.

Mediální zastoupení České naturopatické společnosti:

Markéta Škopková

e-mail: konference@naturopati.cz