Ředitelka UNICEF Pavla Gomba na ŠMVV Praha

Praha 5. října (PROTEXT)

Když děti jsou zdravé a chodí do školy - to je úspěch a smysl naší práce, vysvětlila ředitelka českého UNICEF Pavla Gomba studentům ŠMVV Praha.

Jídlo, pitná voda, zdravotní péče, možnost chodit do školy - pro nás samozřejmost, pro spousty dětí na světě něco těžko dostupného. K tomu každodenní hrozba násilí a zneužívání... Jak pomáhá těmto dětem UNICEF, ukázala středoškolským studentům při své návštěvě Školy mezinárodních a veřejných vztahů Praha jeho ředitelka Pavla Gomba.

"Nejdramatičtější chvíle jsem zažila ve Středoafrické republice, kde nám šlo o život. Zažila jsem dvacet minut, kdy jsem nevěděla, jestli přežijeme. Když jsem si uvědomila, že i v této situaci se rodí děti, i v této situaci děti musí žít, byla to pro mě motivace, jak v této práci pokračovat," řekla Pavla Gomba studentům.

Úspěchy práce UNICEF mohli studenti vidět na vlastní oči díky fotografiím dětí, kterým tato organizace pomohla překonat podvýživu, vyslechli si příběhy dětí, které díky UNICEF začaly chodit do školy, dozvěděli se, jak se staví nové školy, budují studny a mnoho dalších příkladů pomoci dětem v krizových oblastech. To vše díky podpoře dobrovolníků a finančním příspěvkům, které jsou jediným zdrojem prostředků pro práci v terénu.

"Každá koruna pomůže, ale není nutné pomáhat jen penězi, je možné vyrobit panenku, díky které se získají finance na očkování dětí. Je možné také přiložit prakticky ruku k dílu a pomoci s organizací akcí UNICEF, tou nejbližší je aukce panenek známých osobností, která se koná 26. 11. v Českém muzeu hudby v Praze," říká Pavla Gomba.

Kontakt:

Škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha, SOŠ, s.r.o. s tradicí od r. 1991

www.smvv.cz

e-mail: bogolova@smvvpraha.cz

Klíčová slova ČR-školy-sociální-zdraví-UNICEF-děti-Škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha

Věda, vzdělávání a školství
Média, společnost a životní styl