Společnost SAP rozšiřuje své cloudové portfolio, nově je pro český trh k dispozici řešení SAP S/4HANA Public Cloud

Praha 2. října 2019 (PROTEXT)

Společnost SAP ČR představuje národní verzi standardního řešení SAP S/4HANA Public Cloud doplňující nabídku SAP ERP o řešení v cloudu. Je dostupné v českém jazyce a podporuje požadavky lokální legislativy. Firmám přinese především snížení nákladů a nepřetržitý přístup k inovacím. Součástí je integrovaná umělá inteligence a algoritmy strojového učení napomáhající podniku v automatizaci procesů a analýze provozních informací v reálném čase, které zefektivňují řízení společnosti. Výhodou tohoto řešení je extrémně rychlé nasazení dosažené změnou implementačního přístupu. Zákazník vybírá požadované funkční komponenty, které jsou následně aktivovány.

"V souladu s globálními trendy se rovněž v ČR v posledních letech výrazně zaměřujeme na cloud, je to naše priorita. Řešení SAP S/4HANA Public Cloud je dnes úspěšně využíváno ve více než 40 zemích a my jsme rádi, že můžeme tuto progresivní variantu podnikového řešení nabízet také v Česku. Věřím, že pro digitalizaci tuzemského trhu to znamená velký posun. V dnešní ekonomice založené na zkušenostech hledají podniky cesty, jak podpořit své zákazníky. Ale bez zapojení vyšší úrovně digitalizace to jde stěží,“ komentuje Martin Dvořák, obchodní ředitel společnosti SAP ČR. SAP S/4HANA Public Cloud je komplexní řešení pro Enterprise Resource Planning (ERP) v reálném čase, které je podnikům k dispozici i jako služba (SaaS).

Řešení je zaměřeno zejména na společnosti zabývající se myšlenkou vysoké standardizace, rychlým uváděním na trh a minimalizací nákladů. Poskytuje prediktivní analýzy, automatizuje většinu manuálních úkolů a integruje data z více zdrojů. V důsledku toho se zvyšuje efektivita obchodních operací a přibývá možností zapojení inovací v oblasti financí, nákupu, řízení projektů či prodeje. Jde například o zavádění nových byznys modelů, a to prodeje formou služby nebo předplatného.

Novinkou je umělá inteligence a strojové učení

Vedle základních funkcí pro hlavní podnikové procesy, jako jsou finance, nákup, projektový management, výroba, vyřizování zakázek a management faktur a dodavatelského řetězce, integroval SAP S/4HANA Public Cloud také nové funkce pro umělou inteligenci a strojové učení. Jsou jimi například automatické párování faktur, simulace profitability zákazníků a další.

Inovativní aplikace v cloudu přinášejí konkurenční výhodu v digitální ekonomice

"Na rozdíl od IT řešení, která jsou provozována na vlastní infrastruktuře - tedy ‚on premise‘ - nabízí přechod na cloud podstatné konkurenční výhody“, uvádí Michal Marko, odpovědný za Business Development ve společnosti SAP ČR, a dodává: "Nejenže se uvolní ruce vlastním IT zdrojům, ale výpočetní kapacity lze škálovat podle aktuální potřeby a libovolně upravovat. V podstatě ihned můžeme nasadit základní podnikové aplikace a inovativní technologie.“ Společnost SAP přitom zajišťuje provoz, monitoring, bezpečnost, pravidelnou údržbu a aktualizace řešení bez přerušení provozu tak, aby se podnik mohl zaměřit na svou hlavní činnost. „Tímto chceme urychlit zavádění inovací a usnadnit vývoj konkurenčně způsobilých podnikových modelů v digitálním podnikání,“ přibližuje Marko budoucí cíle.

Kontakt:

Barbora Elblová