Metalcoroví pionýři AS I LAY DYING ve Foru Karlín Club představí nové explozivní album a fantastickou sestavu

Praha 2. října 2019 (PROTEXT)

ASI LAY DYING, CHELSEA GRIN, UNEARTH, FIT FOR A KING

pátek 4. října 2019 - Praha, Forum Karlín

fb event: www.facebook.com/events/3167070863318788

předprodej: https://obscure.cz/en/tickets/detail/id/243

Koncerty AS I LAY DYING jsou pověstné neuvěřitelnou silou a energií, kdy jejich skandinávským metalem ovlivněný metalcore je jak ocelová pěst obalená hebkým sametem. Nová, hity nabušená deska "Shaped by Fire“ je toho důkazem. Však také strmě stoupá v žebříčcích prodejnosti. Dravost tu jde ruku v ruce s invencí, nezapomenutelně silné, přesto hráčsky náročné melodie se zaplétají s výbušnými pasážemi a jsou podpořeny vkusnými refrény/sbory. As I Lay Dying jsou řízená exploze umně nasměrovaná na posluchače a tento typ hudby je pro pódia jak stvořený. ČR o tom už přesvědčili několikrát - naposledy na vyprodaném koncertu v MeetFactory.

Když se však v roce 2013 zpěvák Tim Lambesis během rozvodu s manželkou dostal do křížku se zákonem, kdy nafasoval 6 let nepodmíněně, vypadalo to s jejich zářně nastartovanou budoucností všelijak. Zbytek kapely založil Wovenwar, přitom As I Lay Dying do té doby nasbírali několik ocenění (MTV), nominaci na Grammy, účastnili se Ozzfestu, Wackenu, Mayhem festivalů se Slipknot a Slayer, objížděli kolosální turné a napomohli nastartovat kariéry dalších kapel.

Jenže ani ne za tři roky byl Lambesis předčasně propuštěn s podmínkou a As I Lay Dying v červnu 2018 zveřejnili videoklip k nové skladbě "My Own Grave", čímž se také potvrdil návrat všech členů. Koncem roku pak parta ze San Diega odjela vyprodané turné, takže se logicky už s bombastickou novinkou (vyšla 20. září) vrací do Evropy.

As I Lay Dying přitom nejsou skoupí s sebou na turné přibírat vynikající a silné předkapely, protože vědí, že oni jsou ve svém žánru králi, o čemž Vás nová, hity nabušená deska přesvědčí! V Praze s nimi v pátek vystoupí více než osvědčené spolky: deathcoristé CHELSEA GRIN, vynikající metalcoristé UNEARTH a dobře zavedení FIT FOR A KING!

Forum Karlín, které nově zavedlo bezhotovostní platební systém (platí se pouze platebními a kreditními kartami, popřípadě Apple/Google Pay), pro koncert AS I LAY DYING navíc odhalí nový klubový koncept. Komorněji pojatý prostor pojmenovaný jako 'Forum Karlín club' v semknutějším prostředí bude nejen působit intimněji a zavdá kapele a fanouškům možnost zesílené interakce, ale zároveň udrží vytvořenou energii uvnitř v "kotli".

AS I LAY DYING

album trailer: www.youtube.com/watch?v=6DOQ9P7uNNo