Organizace IEEE oznámila přijímání příspěvků pro nové časopisy s otevřeným přístupem

Piscataway (New Jersey) 30. září 2019 (PROTEXT/PRNewswire)

IEEE rozšiřuje časopisy s otevřeným přístupem na téma klíčových technologií

IEEE, největší světová technická profesní organizace, která se zabývá vývojem technologií pro lidstvo, dnes oznámila svou výzvu pro dodávání příspěvků pro její nové „zlaté" časopisy s otevřeným přístupem. Organizace IEEE jako lídr v oblasti elektrotechniky a výzkumu informatiky pro akademickou i průmyslovou komunitu se zavazuje pomáhat při dalším vědeckém výzkumu a podporovat přístupnost technologických informací.

„Organizace IEEE s potěšením oznamuje výzvu k předkládání příspěvků pro své nové časopisy s otevřeným přístupem, které poskytují publikace s plným přístupem s vysoce kvalitním vědeckým a technickým obsahem vědcům z celého světa," řekl Stephen Welby, výkonný a provozní ředitel organizace IEEE. „Pro autory to představuje jedinečnou příležitost těžit ze zviditelnění každého vydání časopisu a jejich publikované příspěvky budou měsíčně vystaveny pěti milionům jedinečných uživatelů digitální knihovny Xplore® organizace IEEE." Novými „zlatými" časopisy IEEE se zcela otevřeným přístupem jsou:

• IEEE Otevřený časopis na téma Antény a propagace
  • IEEE Otevřený časopis na téma Obvody a systémy
  • IEEE Otevřený časopis na téma Komunikační společnost
  • IEEE Otevřený časopis na téma Počítačová společnost
  • IEEE Otevřený časopis na téma Inženýrství v lékařství a biologii
  • IEEE Otevřený časopis na téma Průmyslové aplikace
  • IEEE Otevřený časopis na téma Společnost průmyslové elektroniky
  • IEEE Otevřený časopis na téma Inteligentní dopravní systémy
  • IEEE Otevřený časopis na téma Nanotechnologie
  • IEEE Otevřený časopis na téma Výkonová elektronika
  • IEEE Otevřený časopis na téma Zpracování signálu
  • IEEE Otevřený časopis na téma Obvody v pevné fázi
  • IEEE Otevřený časopis na téma Automobilové technologie

Každý časopis s otevřeným přístupem bude dodržovat vysoký standard vzájemného hodnocení IEEE a bude vycházet z odborných technických komunit IEEE, aby i nadále publikoval nejcitovanější obsah v mnoha technologických oblastech. Všechny nové časopisy s otevřeným přístupem budou plně v souladu s povinným mandátem hlavního investora, včetně využití licence Creative Commons Attribution License (CC-BY), která autorům umožní zachovat autorská práva.

První články budou zveřejněny začátkem roku 2020. Chcete-li se dozvědět více o nových časopisech IEEE s otevřeným přístupem, včetně podrobností o termínech předkládání příspěvků a způsobu předkládání technických zpráv k posouzení, navštivte webové stránky open.ieee.org.

O organizaci IEEE

IEEE je největší světová technická profesní organizace, která se zaměřuje na pokrok technologií ve prospěch lidstva. Prostřednictvím svých často citovaných publikací, konferencí, technologických standardů a profesních a vzdělávacích aktivit je IEEE důvěryhodným hlasem v širokém spektru oblastí od leteckých systémů, počítačů a telekomunikací až po biomedicínské inženýrství, elektrickou energii a spotřební elektroniku. Další informace.

Kontakty pro média:

Francine Tardo

f.tardo@ieee.org

Monika Stickel

m.stickel@ieee.org

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/619504/IEEE_Logo.jpg

Klíčová slova USA-komunikace-věda-IEEE

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Věda, vzdělávání a školství
IT, telekomunikace